Bourjois Healthy Mix Fondöten


Kendinizi hazırlayın; uzun ve resimli bir yazı olacak!

Geçenlerde kara gün dostu Estee Lauder Double Wear'ımın bitmesi ile, merak ettiğim fondötenlere yönelişim başlamış oldu. 
Baharın da gelmesi ile daha doğal görünen, daha az mat, aynı zamanda sıcak havalarda kalıcılık vaadeden ürünler tercih edilebilir diye düşünüyorum. Normalde fondöten kullanmayan biri olarak, aldığım fondöteni artık kullanırım da kullanırım. 

Hedefimdeki ilk fondöten, Lisa Eldridge'nin de videolarında çokca bahsettiği, öve öve bitiremediği Bourjouis Healthy Mix Fondöten. Artık Watsons mağazalarında da Bourjois var biliyorsunuz; almak için Watsons'a gittiğimde ürünün yaklaşık üç aydır bu ürünün gelmediğini söylediler. Büyük bir hayalkırıklığı içerisinde aklımdaki ikinci fondöten için Tekin Acar'a gittiğimde Bourjois'in standını gördüm, ee az biraz sevindim tabi:)

Uzun lafın kısası, bu fondötenin vaadettikleri, semi-mat, yani yarı mat/hafif parlak bir bitişle bütün gün kalıcılık sağlayan, ciltte kaybolan doğal bir görüntü. birçok blogger ve mua tarafından Chanel Vitalumiere Aqua'ya benzetiliyor - ki o da benim aklımda olan başka bir fondöten. 


Bu ödüllü föndötenin içeriği yukarıda da gördüğünüz gibi bir meyve cümbüşü. İçerisinde aydınlatmak için kayısı, nemlendirmek için kavun, anti-oksidan olarak elma ve enerji için zencefil var. Benim rengim 52 vanilla. En açık ikinci renk. 51 alırken yoktu, zaten onun çok açık olacağını düşünmüştüm. Rengim nc/nw 20. İçeriğini merak edenler için aşağıda paylaşıyorum. 

Ürünün kapatıcılığı orta-tam olarak geçiyor ama bana sorarsanız daha çok hafif-orta ayarında. Eğer cilt problemleriniz yoksa, eşit ve aydınlık bir cilt tonu istiyorsanız, kapatıcı kullanmanıza bile gerek kalmayabilir. Fondötenin de vaadettiği üzere "yok gibi" bir uygulama için ıslak sünger, beauty blender tercih edilebilir. Ben de bu şekilde uyguladım ve kesinlikle memnun kaldım. Daha yoğun uygulama ve kapatılıcılık için 2 kat rahatlıkla kullanılabilir.

*cilde daha da yedirmek mümkün

Bazıları kokusunun çok ağır olduğunu ifade etmiş ama beni rahatsız edecek bir kokusu yok; hafif, meyveli bir koku geliyor, tabii hiç olmasa daha iyi olurdu ama artık o kadar kusur kadı kızında da olur diyorum. :)

Kalıcılığı ile alakalı; beni rahatsız edebilecek bir erime, bozulma ile karşılaşmadım diyebilirim. Yine de 16 saat bana biraz iddialı geldi; hele ki cildiniz yağlı ya da karma ise rötüş yapmadan tüm gün devam etmek zor olabilir.

Ürünün fiyatı 59 tl ve bitirinceye kadar kullanmayı düşünüyorum. Ambalajı da ürünün her damlasını kullanmak için elverişli, kullandıkça ürünü yukarı iten bir mekanizması var.
Hafif ve doğal fondöten isteyenlere tavsiye ederim.

Sevgiler:)

2 yorum var.:

Adsız dedi ki...

Post için teşekkürler. Peki, estee lauder double wear ile bu ürün arasında kalsanız hangisini seçersiniz?

Unknown dedi ki...

Merhaba,

Ben mat görüntüyü daha çok sevdiğim için Double Wear tercih ederdim. Hafif parlak görünüm ve bitiş sizin için kapatıcılıktan daha ön planda ise Healthy Mix tercih edin derim.