Bepanthen-Yeni Bepanthol karşılaştırması

Hangi nemlendiriciyi kullanırsam kullanayım her zaman geri döndüğüm tek krem olmuştur bepanthen. Yapısının çok hafif ve ince olması itibariyle özellikle duştan sonra hafif nemli cilde kullanmayı çok seviyorum, fazlasıyla alerjik-reaktif cildimde sıkıntı yaşatmıyor.

Geçenlerde yenisini almaya gittiğimde eczanede -birkaç aydır da reklamlarında belirttiği gibi- bepanthen kalmadığını artık bepanthol adıyla geleceğini söylediler. Formül zaten aynı olacağından aldım bir tane.
Bepanthol, pişik kremi ve cilt bakım kremi olmak üzere iki ayrı formülle satılıyor.
Ben cilt bakım kremini aldım. Kurumaya bağlı, pul pul dökülen, kızaran, çatlayan ve gerginleşen ciltlere, içeriğindeki Pro-Vitamin B5 ile bakım yapıyor ve bepanthen'deki gibi yenilenme sürecine yardımcı oluyor.
Yani böyle havalarda tam da ihtiyaç duyulan şey.

Kullanım ya da hissiyat olarak arada fark var mı derseniz, bence biraz var. Misal, Bepanthen'i ne kadar bol sürersem süreyim cilt anında emiyordu. Bepanthol'dan ise çok daha az kullanmak gerekiyor. Zaten fazla kullanınca ilk anda ciltte beyaz bir tabaka bırakıyor, ben ilk sürüşümde bilmediğim için bepanthen ile aynı miktarda kullanmıştım, maskemsi bir şey oldu. Şimdi daha az sürüyorum, cilt birkaç dakikada emiyor, sonuç kesinlikle mükemmel.
Fikirlerim; şuanki ürün nemlendirme olarak eski formülden daha iyi. Daha yoğun olmakla birlikte cilt tarafından kolaylıkla emiliyor, ağır hissettirmiyor. Hassas bünyeler için başka önemli bir detay ise; yeni formülün kokusu yok. Yani yeni formül ile kullanmaya devam, bepanthen benim için hala bir vazgeçilmez.

12 yorum var.:

akmayan göz kalemi dedi ki...

doktor birkaç ay önce bepanthol yazmıştı bana ama hiçbir eczanede bulamamıştım. şimdi bir daha bakayım, gelmiştir belki. günlük nemlendirici niyetine mi kullanıyorsun?
bir de, yağlı ciltler için de uygun mu bu krem?

Xoxo dedi ki...

Aaaa eczacı bana doğru söylemiş ben inanmamıştm snra gittm baska yerden bepanthenede aldm ve ben bepantholu daha çok sevdim:)

Unknown dedi ki...

teşekkürler bu karşılaştırma için merak ediyordum bepantholu ben de bepanten severim :)

Adsız dedi ki...

Süperrrr! Tam benlik bir post olmuş bu. Ben de yıllardır cilt doktorumun tavsiyesiyle Bephanten kullanırım. İnanılmaz memnunum ve değiştirmeyi hiç düşünümüyorum.

Elimdeki Bephanten'in bitmesine çok az kaldı. Yenisini almadan yorumlarını okumak çok güzel oldu.

Sevgiler...

witchinpurpleplanet dedi ki...

merhabalar..
zamanında bu kremin değerini bilmeyen biriydim.ben de blogumda bu kremden ve senin yazından bahsettim,beklerim:
http://witchinpurpleplanet.blogspot.com/2013/01/bepanthen-mi.html

Güzel günler

Tiki Kezban dedi ki...

Merhaba,

Bu kremi cildime kullaniyorum demissin ya, yani yuzune de kullaniyorsun dime? cunku ben cogu yerde bepanthenin yuz icin cok da uygun olmadigini okudum da. yani kil koklerini falan besleyip artiriyormus falan. Sonucta bepanthen ilac oldugu icin ilac niyetine yaralara, vb. kullanilmasinin daha dogru oldugunu falan okudum hep.

Elif Ayvaz dedi ki...

Hımm... O zaman bundan sonra doktor bana da bundan yazacak. Miktar konusunu öğrendiğim iyi oldu. Gerçi ben akne tedavisi için sadece dudaklarımda kullanıyorum.

Unknown dedi ki...

Merhaba, @akmayan göz kalemi: evet, ben nemlendirici niyetine kuşlanıyorum ancak cildim yağlı değil, yağlı ciltler için sen yine de bir danış istersen.
@kozmetik deneyimleri, mor rimel, burcu sert beğenmenize sevindim, sevgiler:)
@elif ayvaz evet miktar konusunda eli alışıyor zaten insanın, sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhaba, @tiki kezban, evet cilt doktorumun tavsiyesiyle, alerjik bir cildim olduğu için bir problem yaşamadan kullanıyorum, bununla alakalı da bir post yazacağım sanırım. Kıl köklerini beslemesi konusundaki yazıları zaman zaman ben de okuyorum ancak böyle bir durumla karşılaşmadım. "Yine de" ciltte bir eğilim varsa ya da emin değilseniz mutlaka ve mutlaka bir cilt doktoruna danışılması gerek derim. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

arkadaşlar burada mesele yeni bepantolun ciltte ilk yarattığı etki değil cilde uzun süreçli tedavi anlamında ne yaptığıdır. kremin isminin değişmesinin bir sebebi var. firma el değiştirdi bepanten kapatıldı çünkü bu krem cilt yenileyici etkiye sahip hem de bukadar ucuz ve ulaşılabilir olan tek kremdi. Büyük makyaj kozmetik firmaları buna izin vermedi tabiki. Hücre yenileyici bir kreme sahip olamk tonla para dökmemiz isteniyor çünkü. Evet yeni bepantolun etkisi güzel ama eskisi gibi cildi iyileştirici bir etkisi yok sadece güzel bir nemlendirici o kadar. Ben eski kremi çok arıyorum şahsen keşke tekrar üretilme şansı olsa da salak yerine konmasak

Adsız dedi ki...

az evvel doa kozmetik yazinizi gordum. yorum yaptim. yanda bu link vardi. bir hekim olarak eger az evvel bahsettiginiz yazidaki b vitamini ile bu kremleri karsilastirmanizi istiyorum. cunku anladigim kadariyla aldiginiy b vitamini saf acaba kremle arasindaki farklar neler. merak ettim blogunuzu takipteyim

Unknown dedi ki...

Merhaba, Doakozmetik sitesinde B vitamininin saf olduğu yazıyor. Ancak b vitaminini henüz panthenol ya da bepanthen gibi tüm yüzüme uygulamadım, yalnızca kirpiklerim için kullandığımdan ne yazık ki bu konuda şuan bir karşılaştırma yapamıyorum. Kullanırsam mutlaka yazısını yazarım. Sevgiler,