Bepanthol/ Bepanthen Sivilce İzlerine İyi Gelir mi?

Beni takip edenler, Bepanthen'i ne kadar sevdiğimi, düzenli olarak kullandığımı biliyorlardır. Çook eskiden bir yazı yazmıştım, son zamanda Bepanthol'un yenilenmesi ile bir yazı daha yazdım, okumayanlar buradan okuyabilir. 

Bazı okuyucularım, bana Bepanthen'in (ya da Bepanthol'un) sivilce izlerinde kullanılabileceğini okuduklarını, izlerin bu şekilde geçmesinin ya da hafiflemesinin mümkün olup olmadığını sordular. İşte bugünkü yazımız bununla alakalı. Bu noktada, fikirlerim kendi izlenim ve deneyimlerime dayanıyor; herkesin cildinin ve tercihlerinin farklı olabileceğini unutmamak gerek.

Uzun süredir Bepanthen olarak öle bayıla kullandığım krem, kısa bir süre önce isim değiştirdi ve eczanelerde Bepanthol olarak yerini aldı. Cildimin oldukça hassas olmasından ötürü, yine aynı içerik ve etken maddenin bulunduğu Bepanthol kremi hala geceleri yüzümü temizledikten sonra nemlendirmek için kullanıyorum. İçerisinde bulunan Pro-Vitamin B5 cildin yenilenme sürecini hızlandırsa bile, ürün direkt olarak sivilce/iz giderici olarak konumlanmıyor, başarısı konusunda yeterli bilimsel kaynak bulunmuyor.

Cilt kuruması, nemsizlik gibi sıkıntılarla baş etmeye çalışan ciltlerde kızarıklığı engellemek, cildi rahatlatmak için kullanılması daha uygun olan bu kremin, sadece sivilce izlerinde kullanılmasını ve bu yöndeki başarısını 100% destekleyecek bir doktorla karşılaşmadım. Gittiğim, memnun kaldığım cilt doktorları bana şimdiye kadar nemlendirici olarak Bepanthen'i uygun görse de, sivilce izlerine uygulanmasının ekstra bir yararı olmayacağını belirttiler. Ancak bu hiç işe yaramaz demek değildir, kaldı ki cilt yenileme ve uygulanan bölgeyi nemli tutma özelliklerinden dolayı izli görünüm zamanla yumuşayacaktır. Bu biraz Bepanthen'in etken maddesinden ,biraz da cildin doğal yenilenme sürecinden kaynaklanmaktadır. 

Yine de ben bu yumuşacık kremimden vazgeçemem, her gece olmasa da gece kremi ile dönüşümlü olarak, severek kullanıyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Siz ne düşünüyorsunuz, Bepanthen kullanıyor musunuz?
Sevgiler,

6 yorum var.:

Unknown dedi ki...

Tam 2 senedir severek kullanıyorum. Özellikle sivilce izi için tedavi gördüğüm zamanlarda kullandım. Tek başına iz tedavisi için kullanılmıyo malesef.. Başka yollarla gördüğünüz tedaviye katkı sağlıyo ve cilt yenilenmesinde büyük etkisi var doktorların önermesinin amacıda bu

audrey dedi ki...

eskiden kullanırdım özellikle nemlendiricilerimin içine mutlaka koyardım sonra nedense bıraktım.. yine alayım bak aklıma geldi.. :-))

Seda dedi ki...

Ben de tek tük sivilce ve sivilce izleri var gece yatmadan bütün cildime uyguluyorum işe yarar mı bir zararı dokunurmu diye endişeleniyorum bir bilginiz varsa yazarmısınız

Unknown dedi ki...

Nuray Merhaba, evet katılıyorum, destekleme amacı ile rahatlıkla kullanılabilir. Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Audrey Merhaba,
Ben de başka şeyler kullansam da arada mutlaka buna dönüyorum :) Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Seda Merhaba, bana da doktor tavsiye etmişti bildiğim bir zararı yok uzun süre kullandım ama yie de bir doktoruna danış istersen, sevgiler,