Makyajın Uzun Süre Dayanması için: Pudra Önerileri


Bendeniz, makyajını her saatbaşı yenilemeyi seven insanlardan değilim. Bana göre ten makyajı sabah yapılmalı, sonra o makyaj akşama kadar minimum bozulma ile dayanabilmeli. Hadi öğlen gerekiyorsa bir rötüş yapılabilir ama benim için hepsi bu. Cildim çok yağlı olmadığı için genelde bu konuda zorlanmıyorum ancak kullandığım pudraların da hakkını yememek gerek!


Piyasada makyaj sabitleyici olarak geçen birçok ucuz-pahalı pudra var; farklı farklı markalar denememe rağmen her zaman memnun kalarak yeniden aldığım-alacağım pudraları sizler için aşağıda sıralıyorum. En doğal görüntü ve çok yakından bile belli olmaması için kullanım önerim MAC 187-188 Stippling fırçaları, eğer yoksa pudra fırçası ya da süngerle kullanım da uygundur.  

1.L'Oréal True Match Super Blendable Powder: Sünger ile uygulandığında çok hafif bir kapatıcılık da veren bu pudranın en çok kadifemsi yapısını seviyorum. İnce ve doğal kıllı fırçalarla uygulayınca makyajım akşama kadar dayanıyor. 
2.Make Up For Ever HD Pudra: Bu pudra 100% Silica'dan oluşuyor, micro tanecikli ve transparan olması sebebiyle ciltte belirgin bir bir görüntü yaratmıyor, aynı zamanda gözenek ve kırışıklık görünümünü ciddi anlamda hafifletiyor. Çok az kullanmaya dikkat edin; HD serisi olmasına rağmen göz altlarına kullanıldığında fotoğraflarda beyaz bir tabakaya neden olabiliyor. 
3.Rimmel Stay Matte Pudra: Transparan pudralardan en uygun fiyatlı olanı, bir o kadar da başarılı ürün. Bir de Watsons indirime girdiğinde bulabilirseniz, durmayın üçer beşer kapın:)
4. Ben Nye Visage Pudra: Bu ürün de profesyonel makyaj markası olan Ben Nye'ye ait. Çok ince, luxury serisine ait bir pudra. Bağdat Cad. mağazasından ya da internetten bulabilirsiniz. En büyük avantajı gramajının yüksek, fiyatının bu paralelde düşük olması. 
5.Maybelline Dream Matte Powder: Yapı itibariyle L'Oréal'e benziyor, kullanımı çok kolay, parlamayı önüyor, tek negatif yanı diğerlerine göre daha çabuk bitmesi. 

Sizin önerebileceğiniz pudralar var mı? Memnun kaldıklarınızı listeme eklemek isterim:)
Sevgiler,

1 yorum var.:

Unknown dedi ki...

Bende sevmem saat başı yenilemeyi gün boyu dayanmalı,ürün bilgileri için teşekkürler :)