Lush || Mask of Magnaminty Maske

Lush markası özellikle Ingiltere'de sadık bir kullanıcı kitlesine sahip, "taze el yapımı kozmetik" olarak nam salmış bir kozmetik ve cilt bakım ürünleri markası. Hatta bir adım ileri giderek ürünlerin üzerinde, ilgili ürünü yapan kişinin ismini cismini görebiliyorsunuz. Geçmişte birkaç ürününü denemiştim ancak o kadar zaman geçti ki ne olduklarını hatırlamıyorum bile. O yüzden temiz bir başlangıç yapayım dedim ve Lush'nin en popüler ürünlerinden ikisini kaptım. Sizlere yorumlayacağım ilk ürün Mask of Magnaminty adındaki naneli maske.




Öncelikle ürünün sitesindeki tanıma bakalım: 
"İsmi yanlışlıkla konulmuş. Marka yaratıcımız Mark magnanimity (yüce gönüllülük) yazmak isterken magnaminty yazılmış. Ürün geliştiricimiz Helen ise içeriğinde nane olduğu için bu ismin bilinçli verildiğini sanmış ve isim bu şekilde kalmış. Kim kirli cildi için temizlik istiyorsa kullanabilir. Sırt ve ayak maskesi olarak ta rahatlıkla kullanılabiliniyor. Hassas ciltler için uygun olmayıp, normalden yağlı ciltlere öneriliyor. İçeriğindeki kaolin (kil) fazla yağı emer, bal; antiseptik, iyileştirici ve yumuşatıcıdır, öğütülmüş adzuki ve çuha çiçeği tohumu peeling etkili olup, nane; cildi temizler, akne ve problemli ciltlere iyi gelir, antiseptiktir ve cildi toksinlerden arındırır. klorofil taze kesilmiş çimden gelir, cildi iyileştiricidir, afrika çuha çiçeği, akne ve lekelerden oluşan cilt izlerine , kızarıklıklara, sebum düzenleyici, sıkılaştırıcı ve antimikrobik özelliktedir. Vanilya ise nem verir. Temiz, nemli cilde uygulayınız. 5-10 dk. Bırakınız, sonra yıkayın. 4 aylık kullanım ömrü vardır. "


Uygulama:
Ürünü ilk açtığınızda yoğun bir şekilde nane kokusu alıyorsunuz. Yüze sürülüşü çok rahat, nane kokusu sürdükçe yerini klorofil-çim kokusuna bırakıyor ama rahatsız edecek kadar yoğun değil. Kuruması 10-12 dk.yi buluyor.


Artıları (+)
Nane kokusundan mıdır, serinletici etkisinden midir cildinizin arındığı hissi size geçiyor. Çabuk durulanıyor, ciltte kalıntı bırakmıyor, çok yormuyor, kurutmuyor. (içeriğindeki bal-vanilya sayesinde) 
Gramajı yüksek; yüzünüze ince bir tabaka sürdüğünüz düşünülürse uzun süre gidecek gibi duruyor. 
Kızarıklıkları yatıştırıyor. İçindeki mikro taneciklerle bir güzel kurulukları gideriyor.
Fiyatı uygun, 22tl'ye Bağdat Caddesi'nden aldım. 

Eksileri (-)
Sivilceler üzerinde çok etkili olduğunu gözlemlemedim ama bir yorum yapabilmem için biraz daha kullanmam gerekiyor. (Tam bir eksi sayılmaz:) )
Cildi biraz kurutabiliyor, sonrasında nemlendirici kullanmak gerekebilir. Hassas ciltler için uygun olmayabilir. 


Bitirene kadar kullanacağım, sonrasında bunu değil başka bir ürünü deneyebilirim. Cosmetic warrior'ı hiç bir yerde bulamıyorum. Gözümü diktim :)

Sevgiler, 

1 yorum var.:

BeautyBoop dedi ki...

Çok açıklayıcı güzel bir yazı olmuş,aklımda bulusun, emeğine sağlık ;)Umarım kullandıkça sivilceler için de iyi etkisi olur...