Doa Kozmetik Alışverişi

Bugünün yazısı geçenlerde yaptığım Doakozmetik alışverişi ve bu ürünleri hangi amaçla kullanacağım ile ilgili.
  • Vitamin B: Vitamin B yağını kirpik ve kaşlarım için kullandığım diğer yağlara alternatif olarak aldım. Özellikle çabuk kuruduğu ve diğerleri gibi yağlı bir his bırakmadığı için kullanımı nispeten kolay bir yağ. 
  • Vitamin E: Hem peel yaptığımda tüm cildime nemlendirici ile karıştırıp sürmek için hem de gözaltlarıma krem yerine kullanmak için aldım. 
  • Glikolik Asit 10%: Cildimi yumuşacık yapan tonik de yapılabilecek küçük bir şişe. 
  • Saç toniği: Doakozmetik sağolsun, bu ürünü bana hediye olarak göndermiş. Çok çok merak ettiğim bir üründü, kullanmaya başladım, sonuçlarını hep beraber göreceğiz. 
Ürünleri şuradan aldım. 

Kullanım amaç ve şekilleriyle beraber hepsinin ayrı ayrı yazıları gelecek; tavsiyelerinizi beklerim; mesela glikolik asidi günaşırı mı, haftada 2 kez mi nasıl kullanmalıyım hala tam karar veremedim.

Sevgiler, :)

10 yorum var.:

Unknown dedi ki...

Glikolik asit kullanımı için; aslında buna cildiniz karar verir. Haftada iki kez ile başlayın iki hafta sonunda cilt tepki vermez ise artırabilirsiniz. Bir de bunun pH kaç acaba? Yüksek pH'da irritasyon yapabilir diye biliyorum ciltte... Sentetik üretilmişi değil de doğal / bitkisel elde edilmişi ise süper. Şekerkamışında bol miktarda bulunuyor, zaten glikolik asit karbon, hidrojen ve oksijenden oluşuyor, teorik olarak suda çözünebilir bir madde... Ciltteki etkisini ben de merak ediyorum :)

papatyaninguncesi dedi ki...

yazıyı merakla bekliyorum :)

Unknown dedi ki...

En kısa zamanda ekleyeceğim, sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Merhaba Moshos Garden, daha önce Neostrata, DDF ve Benev markalarından glikolik asitli jel kullandım; onlarda 15% ve 10% bulunuyordu. Dolayısıyla cildim bu konuda pek hassas değil ama bu ürünün saf/sadece glikolik asit olması beni sürekli kullanımda düşündürdü açıkcası. Şimdilik haftada 2 kez gibi kullanıyorum açıkcası memnun kaldım, yazısını yazacağım. PH konusunu bilmiyorum, doakozmetik sitesinden bilgi alınabilir diye düşünüyorum. Sevgiler, :)

Adsız dedi ki...

bu tarz urunlerde ph onemli degildir. hatta saf olarak satiliyorsa cok daha iyi bir sey doa kozmetigi tebrik etmek lazum %10 glikolik asiti siselemus satiyorlarsa takdire sayan is yapiyorlar demektir. cunku urunun icine girilen baska maddeler asidin yapisini bozar etkisini zayiflatir. o yuzden ph asidin olmasi gereken ph dadir. ayrica e vitamini ve b vitamini yag degil cilt bakim vitaminleridir

Unknown dedi ki...

Merhaba, dikkatimden kaçmış şimdi düzelttim teşekkür ederim. Glikolik asit ile alakalı ise sitede yer alan açıklama şu şekilde, "Bu ürün %90 saf su ve %10 ekstra saf glikolik asit içermektedir." Daha fazla bilginin Doakozmetik'ten alınabileceğini düşünüyorum. En kısa zamanda ekstra bir yazı ekleyeceğim. Sevgiler,

Unknown dedi ki...

merhabalar...
Bende Doa'nın ürünlerini yakından takip ediyorum, ne kullanmam ve nasıl kullanmam gerektiğini sorduğumda haftada bir kez demişti...Bence de bu uygun olur...Yüzün öbür türlü çok yıpranır bence...Sevgilerimle...

http://thebeautyofsakura.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

Bilgilendirme için teşekkürler Sakura, yorumlarını bekleriz, sevgiler :)

ToZu dedi ki...

Merhaba,
Glikolik asidi ne şekilde uyguluyorsunuz cildinize merak ettim??Kuru ciltlerde kullanılabilir mi?

Teşekkürler

ToZu dedi ki...

Merhaba,
Glikolik asidi ne şekilde uyguluyorsunuz cildinize merak ettim??Kuru ciltlerde kullanılabilir mi?

Teşekkürler