Maybelline Dream Pure BB Krem || Detaylı inceleme

Bugün size geçen haftasonu aldığım ve çok çok beğendiğim bir üründen bahsetmek istiyorum. Öyle ki aldığımdan beri başka bir şey kullanmıyorum :)
Uzun ve detaylı bir yazıya hazır olun çünkü bu ürünü yazmaya çok hevesliyim: 
Karşınızda Maybelline Dream Pure BB Krem 




Öncelikle ürünün tanımına bakalım, neler vaadediyor ve gerçekleştiriyor mu?
  • Doğal ışıltı kazandırır - Aşağıda elime sürdüğüm fotoda daha rahat göreceksiniz; ürün mat fakat doğal duran hafif bir ışıltısı var.
  • Cilt tonuna uyum sağlar - Gerçekten de sağlıyor, benim cildimdeki kırmızılıkları çok güzel nötralize ediyor. 
  • SPF30 ile UV ışınlarından korur - Süper özellik, SPF15 olmasından çok çok daha iyi.
  • Gün boyu nemlendirir - Ben kuruma yaşamadım, ama pudralayınca biraz kuru göründüğünü söyleyebilirim.
  • Cilt kusurlarını kapatır - Bu konuya aşağıda daha net değineceğim.
  • Yağ içermez 
  • Gözle görülür pürüzsüzlük sağlar - Kesinlikle katılıyorum, kadifemsi bir yapısı var. (Silikonlardan kaynaklı)
  • Taze bir görünüm sağlar - Katılıyorum!
Hem hassas hem açık renkli bir tene sahip olduğumdan Light rengini seçtim. 
Bu arada ürünü ilk siz açıyorsunuz, koruma bandı olması güzel bir şey. Alınan ürünün kullanılmış olması gibi bir durum söz konusu değil.


Kullanım ve yapısına gelecek olursak; 
Ürünün içerisinde silikon var, yapısı ipeksi.. ama mousse fondötenler kadar gözenekli değil. Likit kıvamda fakat kadifemsi yapıda diyebiliriz. Cilt ile çok güzel ve hızlı bütünleşiyor. Hızlı olabilmek, ürün uygularken sıkılanlar için güzel bir özellik. :) Kapatıcığı benim için yeterli; cilt tonunu düzeltmek için yetecek kapatıcılığa sahip, eğer isterseniz bir kat daha geçebilirsiniz; kapatıcılık arttırılabilir.

Görünüm açısından;
Son derece doğal. Sonrasında ise pudra ile sabitliyorum; ancak, eğer pudra işini fazla abartırsanız bazı noktalarda kendini belli edebiliyor, bu noktaya dikkat.


Artıları (+)
Kadifemsi yapısı ile bana hız kazandırıyor, pudra ile sabitlediğimde bile oldukça doğal duruyor. 
Uzun süre dayanıyor, pudra ile yaklaşık 8 saat kullandığımı söyleyebilirim. 
Son derece hafif, fondöten ya da bazı pudraları kullandığımdaki ağırlık hissini kesinlikle yaşatmıyor.
Pudra ile parlama yapmıyor, ancak çok çok yağlı ciltlerde birkaç saatten sonra parlama yapabilir. Transparant pudra öneririm.
Her ne kadar silikon bazlı bir ürün olsa ve bu durum beni biraz düşündürse de salisilik asit içermesi (2%) güzel bir özellik. Sivilce çıkmasını engellemese de çıkan küçük noktaların daha çabuk kurumasını sağlıyor gibi hissediyorum. Hala test aşamasındayım, buraya daha sonra bir ekleme yapabilirim.
Sarı alt tonlu bir renk olduğu için kızarıklıkları çok çok güzel dengeliyor.
Gözenek görünümünü azaltıyor, çizgilere dolmuyor. 
Ben 19,50tl'ye Rossman'dan aldım, daha ne olsun. :)

Eksileri (-)
İki kat ya da daha fazla uygulamak isterseniz yapay durabilir. 
Ürün ambalajı biraz küçük geldi, tam bir eksi sayılmaz ama yazayım :)
Ürünü kullanmadan önce cildi güzel nemlendirmek gerek, kuruluk olan bölgeleri ön plana çıkarabiliyor, böyle bir durumda ilk olarak burun kenarlarından bozulma yapabiliyor. 

Kimlere önerebilirim?
Doğal matlık sağlayan hafif ürün arayanlar ile cildi kolay yağlanan, hızlı ve pratik bir ürünle cilt tonunu eşitlemek isteyen herkese tavsiye edebilirim. Gözenek görünümünü hafifletmek için de kullanılabilir.
Silikon içeriğinden dolayı hassas ciltlere, salisilik asit içeriğinden dolayı kuru ciltlere temkinli olmalarını öneririm. 

Umarım yardımcı olabilmişimdir, 
Sevgiler 

9 yorum var.:

Unknown dedi ki...

Elimdeki bb kremlerden birini bitirebilirsen bu aklımda. Testerını denemiştim oldukça beğenmiştim:)

мaᖱaмe кoкoş dedi ki...

Daha ne olsun süper birşeymiş bu,güzel anlatmışsın canım sağolasın..Bende cildime en uyacak bb kremi artık bulamıyorum,en açık renk diyorlar yüzümde koyu duruyor turuncumsu duruyor :( oyüzden bunun en açık rengi tam uyum sağlıyor diğer serisine göre ya bu yada balm-ın bb kremini alacağım .

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim Madame Kokoş, ben de oldukça açık tenliyim ve rengi son derece güzel duruyor, yapı olarak da kesinlikle tavsiye ederim. Eğer parlak ve daha az kapatıcı bir ürün arıyorsan The Balm'ı da tercih edebilirsin. Sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Zuhal, kesinlikle katılıyorum, bence de denemelisin :) Sevgiler,

AyLin dedi ki...

Ben kullandım , ilk seferlerde çok beğenmiştim ama uzun zaman sürecinde cildimde cok kötü sivilcelenme yaptı, kullanamadım bir daha :( Aslında cok sevdiğim bir üründü ama keske böle bir sonucu olmasaydı :(

Unknown dedi ki...

Merhaba Aylin, üzüldüm:( Ben de dikkat ediyorum, takipteyim cildimi kötü yapacak mı diye, şimdilik iyi gibiyim. Umarım sen de beğendiğin başka bir ürün bulursun sevgiler,

ametist dedi ki...

Pure olanini degilde diğer bbsini denemiş ve nefret etmiştim. Renkli nemlendirici den bile berbat idi hmn vermiştim birine. Siz ilk bbyi denediniz mi acaba. Bu nasıl mrk ettim doğrusu.garnierden memnunum. Misshaya ulasamayacagim için maalesef bu dandik bbler arasında kötünün iyisini bulmaya çalışıyorum

ametist dedi ki...

Pure olanini degilde diğer bbsini denemiş ve nefret etmiştim. Renkli nemlendirici den bile berbat idi hmn vermiştim birine. Siz ilk bbyi denediniz mi acaba. Bu nasıl mrk ettim doğrusu.garnierden memnunum. Misshaya ulasamayacagim için maalesef bu dandik bbler arasında kötünün iyisini bulmaya çalışıyorum

Adsız dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın canım çok saol bende haftaya almayı düşünüyorum deneyim bakalım