YENİ Diadermine CC Krem || Parabensiz, Silikonsuz ve Parfümsüz!

Diadermine'nin seneler önce yeşil yüz yıkama jelini kullanıp memnun kalmıştım, sonrasında ürün kalkınca bir daha başka ürününü kullanma şansım olmadı. Geçen gün Gratis'in önünden geçerken Hassas ve toleranssız ciltler için geliştirildiğini duyunca bu CC kremi almadan duramadım. Bakalım nasıl bir ürünmüş!




Bu CC krem, Diadermine'nin High Tolerance adlı hassas cilt serisine ait en son çıkan ürünü. Ürün açıklamasına gelecek olursak:
 Diadermine High Tolerance CC Krem, cilt kusurlarını ve lekelerini  kapatır. Ayrıca cilt tonunu düzenler. Mineral pigmentleri içeren krem, hassas ve düşük toleranslı cilt tipleri için uygundur.
Bitkisel özlerle zenginleştirilmiş olan High Tolerance CC Krem: içeriğindeki Pro Filaggrin sayesinde cildin bariyerini korumaya ve güçlü nemlendirme etkisi sağlamaya yardımcı olur. Hafif ve çabuk emilim sağlayan formülü sayesinde cilde çabuk nüfuz eder; ciltte ideal nemlendirme ve rahatlatıcı etki sağlar. 
Hassas cildi yatıştırmaya ve rahatlatmaya;  ciltteki kaşıntı, kızarıklık  ve gerginlik hissini azaltmaya yardımcı olan Diadermine High Tolerance Krem; paraben, silikon ve parfüm içermez. Sakinleştirici ve yatıştırıcı bitkisel özler içerir. Avrupa Alerji Araştırma Vakfı tarafından geliştirilen ve test edilen formül ile üretilen Diadermine High Tolerance CC Krem, 50 ml.'lik tüp ambalaj içinde satışa sunulmuştur. 

CC kremler; hafif ve daha az yağlı bir dokuya sahiptir. Bu sayede yağlı cilt tipine sahip olanlar da, CC kremi rahatlıkla kullanabilirler. CC krem renkli olma özelliğiyle ciltteki kusurları kapatmada ve cilt rengini düzenlemede etkilidir.
Açıkcası çıkan CC - ve hatta BB - kremlerin çoğunda silikon olmasından ötürü bu CC kremin varsayılan yumuşaklık ve "yok gibi" hissini nasıl vereceğini merak ettim. Aşağıda da göreceğiniz üzere ürün oldukça doğal ve yok gibi durabiliyor. Kapatıcılık yok denecek kadar az, yalnızca cilt tonunu eşitlemek amacıyla kullanılabilir. (Zaten CC'lerin genel amacı bu)

Bunun dışında üşenmedim, içindekiler kısmında yazan her maddeye veritabanlarından tek tek baktım.:) (Beni takip edenler bilir; oldukça hassas - bu aralar daha da hassas! - bir cildim var. Öyle ki şu sıra yanlış bir şey kullandığım anda hemen iritasyon oluşabiliyor. Cilt yapıma uygun nemlendirici aldım, daha sonraki yazımda anlatacağım.)  Araştırmalarım sonucu içime sinmeyen pek bir maddeye rastlamadım, öyle ki en aşağıdaki maddeler hariç diğer maddeler faydalı bile göründü :)


Yapısı için aşağıda da görebileceğiniz üzere BB kremin daha önce yapılısı diyebiliriz. La Roche Posay'dan Hydreane BB denediyseniz, yapısı için daha az yağlı hissettiren bir BB diyebiliriz. (yazısı burada) Daha önce tanıttığım Erborian CC krem (yazısı şurada) ya da Flormar CC krem ile pek alakası yok. Bu durum silikon içermemesinden kaynaklanıyor olabilir. 

Dairesel hareketler ile kısa sürede yedirmek mümkün, sağdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere de tam dağıttığınızda çok çok doğal duruyor. 


 Uzun vadeli kullanım ile alakalı fikirlerimi daha sonra yazabileceğim. İlk izlenimim, hassas ciltlerin dahi günlük makyajlarında kullanabilecekleri hafif ve kokusuz bir ürün olduğu yönünde. Gratis'ten 16,90tl'ye aldım, kullananların mutlaka yorumlarını rica ederim, bakalım siz nasıl bulacaksınız :)

Sevgiler!

9 yorum var.:

мaᖱaмe кoкoş dedi ki...

Okudum ama gözden kaçırmış olabilirim yazdıysan kusura bakma Cilt tonunla birebir uyum sağladımı canım ?

audrey dedi ki...

flormar cc lerden şimdilik çok memnunum ben bunu daha denemedim bakalım elimdekiler biterse bakarım ..

Unknown dedi ki...

Madame Kokoş, cilt tonum ile birebir uyum sağladı, renk konusunda memnun kaldım.

Audrey, ben de Flormar CC'yi merak ediyorum ama cildimin şu sıralar çok hassas olmasından dolayı bir türlü emin olamıyorum. Sonunda alacağım da biraz daha oyalanayım bakalım :)

Unknown dedi ki...

Canım bende aldım ama 11 tl aldım . Ben çok memnunum cildim çok kusurlu olduğu halde kapattı , daha doğrusu sivilce lekeleri ile cilt rengimi eşitledi :) Ama buna baz olarak kullanarak üstüne az miktarda fondöten kullanılabilir benceee :)

Unknown dedi ki...

Merhaba Fulden, kesinlikle :) Denemedim ama kapatıcılığı yetmiyorsa bence de fondöten altına kullanılabilir diye düşünüyorum :) Sevgiler,

sahildeyürüyüş dedi ki...

Acaba bu tür ürünleri kullandıktan sonra gece yüzü temizlemek gerekiyor mu?

sahildeyürüyüş dedi ki...

Acaba bu tür ürünleri kullandıktan sonra gece yüzü temizlemek gerekiyor mu?

Unknown dedi ki...

Merhaba,

Gece yüzü kesinlikle temizlemeniz gerekiyor. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

sodium benzoate kozmetikteki en ucuz parabenlerdendir..diadermine paraben yok dediği pek çok ürün için aynı yalanı söylüyor. bu maddeyi arayıp, paraben olduğunu görebilirsiniz, İngilizce makaleler bulabilirsiniz. tüketiciyi salak yerine koyma tam gaz....