MLBB ve YLBB Lipstick ne anlama gelir?




MLBB ve YLBB, internetten belli ruj renklerini arayanların belki karşılaştığı bir terim olabilir. Açılımları şu şekil; "My lips but better" ve "Your lips but better". 
Yani olay şöyle oluyor;

-Aa, dudakların ne kadar güzel görünüyor, doğal rengi mi, bir şey sürdün mü??
- Yok canım, bir parlatıcı ile geçiştirdim;  benim dudaklarım zaten renkli!

İşte herkesin dudakları koyu renk olmadığı için, günlük makyajlarda, hatta yüzünüze bir şey kullanmıyorken bile görüntünüzü iyileştirmek isterseniz; dudak renginizi biraz daha canlı gösterebilecek, fakat aynı zamanda bir şey kullanmıyormuşsunuz gibi duran rujlara başvuruyoruz. Açılımın ingilizcesi de bu anlamda oldukça açıklayıcı. 

MLBB nasıl seçilir?

Bu noktada bakılacak tonlara ise "nude" yerine "neutral" tonlar demek daha doğru olacaktır. Olabildiğince nötr, tek başına sırıtmayacak renkleri  ve hafif pigmentli seçmek gerekiyor. 
Herkesin ten renginin nasıl bir alt tonu varsa, dudak renginin de bir alt tonu var. Beyaz tenlilerde genelde açık pembe rujlar bu etkiyi yapabiliyorken, ten rengi koyulaştıkça ruj tonlarının da sıcak renklere doğru kaydığını gözlemliyoruz. Yani;

Açık tenliler - pembe, soğuk tonlar (içinde mor-mavi olan tonlar)
Kumrallar  - berry tonlar (daha sıcak)
Esmerler - berry tonlar, kahve alt tonları tercih edebilir. (istisnalar kaideyi bozmayacaktır!)

Benim MLBB rujlarım

Benim açık ara  memnun kalarak kullandığım MLBB rujum, Golden Rose 240 numara. Ten rengime çok uyan, süper bir pembesi var. Çoğu zaman çok az uygulayıp, parmaklarımla dağıtıyorum. 
Son zaman favorim ise yeni aldığım Rimmel Kate moss 104 numara gül kurusu ruj. Mat bir ruj olduğu için dudağa direkt kullanıldığında fazla kaçabiliyor ve bu anlamda fonksiyonunu kaybediyor. Fakat parmağınıza alıp az miktar sürerseniz süper doğal bir ruj. Bir sonraki yazımda bu rujdan bahsedeceğim. 

Bunun dışında benim önerebileceğim rujlar; 
Hafif koyu sevenler için Nars - Dolce Vita 
Yalnızca dudak rengi için Chanel Rouge Coco Shine - Boy
Maybelline ve Rimmel lipstainler.

1 yorum var.:

Unknown dedi ki...

bu terimi senden duydum ve çok sevdim :))