BB Krem ve CC Krem: Tüm Merak Ettikleriniz


Tüm dünyayı kasıp kavuran BB krem furyasından sonra şimdi de başımıza CC kremler çıktı. Hatta bir adım daha ileri gidiyoruz, belki duymuşsunuzdur, Julep markası DD krem bile çıkardı! Ben şimdilik DD kremi bir kenara bırakıyorum, bu yazıda CC krem özellikleri, markalar ve BB Krem ile karşılaştırmalardan bahsedeceğiz.

BB Krem ne demek?
Açılımı Blemish Balm ya da - daha çok Avrupa markaları tarafından - Beauty Balm olarak benimsenmiştir. 

CC Krem ne demek?
Açılımı; Color Control ya da Color Correcting olarak geçen kremlerdir, BB kremin gelişmiş ve daha fazla renk/kapatıcılık veren versiyonları olduklarını söyleyebiliriz. 

BB Krem ve CC Kremler nasıl ortaya çıktılar? Doğuş hikayeleri nelerdir?
BB Krem ilk olarak Almanya'da ortaya çıkmış, hemen ardından Asya'da büyük bir trend haline gelmiştir. Sonrasında Avrupa-Amerika piyasalarında yerini bulan BB Kremlere ilgi bu ülkelerde de çığ gibi büyümüştür. 
CC Krem Japonya'da formüle edilmiş olup sonrasında Kore'de geliştirilmiştir. Yine çok yaygın olarak Asya'da kullanılmakla beraber, bazı Amerikan markaları da CC Krem yapmaya başlamışlardır. 

BB Krem ve CC Krem arasındaki belirgin farklar nelerdir?
Bir renkli nemlendiriciden farklı olarak, gerçek BB Kremler (çoğunlukla Asya markalı olanlar) size cilt bakım ürünü gibi cildi güzelleştirmeyi, nemlendirmeyi, lekeleri azaltmayı vaadeder. CC Krem ise bu saydığımız BB Krem özelliklerinin yanı sıra, daha yüksek kapatıcılık ve daha ciddi bir cilt bakımı sunar. 

CC Kremin sunduğu özellikler nelerdir? 
CC Kremler de BB Kremler gibi yüksek faktörlü güneş koruma sunar. Bu durum zaten her iki kremde de olması gereken jenerik bir özelliktir. Bunun dışında CC Krem, BB Kremden farklı olarak, ciddi oranda cilt farklılıklarını kapatırken aynı zamanda tedavi etmeyi ve cilt tonuna BB Kremden daha fazla uyum sağlamayı vaadeder. Kapatıcılığı BB Kremden daha yüksek olmasına rağmen, yapısı BB Kremden daha yumuşak ve hafiftir. Bu da kullanım açısından rahatlık sağlar. BB Kremde renkler genellikle açık tonlar iken ve kendi tonunuzu bulmanız zor iken, CC Krem de daha fazla renk seçeneği bulmanız mümkündür. 

Kimler BB Krem yerine CC Krem tercih etmelidir?
CC Krem yapı itibariyle daha hafif olmasından ötürü, yağlı ciltler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Bitişi BB Krem kadar parlak değildir; bu sebeple daha mat bir bitiş, daha fazla kapatıcılık ve daha etkin cilt bakım unsurları arzu edenler CC Krem tercih etmelidirler. Aynı zamanda cilt tonu eşitsizlikleri, sivilce gibi problemleri olanlar da CC Kremle daha rahat edebilirler. 

Piyasadaki CC Kremler nelerdir?
Şimdilik Asya'da daha yaygın olan CC Kremler, yavaş yavaş Avrupa ve Amerika piyasalarına da girmiş durumda. En popüler CC Krem şuan için Rachel K markasının Asya'da çıkardığı ürün. Ürün Hong Kong'da makyaj artistleri tarafından ödüllendirildi. Bunun dışında bir başka popüler ürün de Chanel'in çıkaardığı CC (Complete Correction) kremi, bu ürün de şuan için Asya'da satılıyor. Bu arada unutmamak gerekir ki; Chanel bu ürünü Asya'da cilt bakımı kısmında sergilemekte. Clinique'nin de Moisture Surge serisinden yeni bir CC kremi bulunmakta. Drugstore markaları içerisinde, Olay markası ve L'Oréal CC Krem çıkardı; bu ürün de Amerika'da satılıyor. Bunu dışında resimde de görebileceğiniz gibi, Sephora ve Smashbox'ın da yurtdışında CC Kremleri mevcut. 

Önümüzdeki dönemlerde daha çok CC Krem göreceğiz gibime geliyor, BB Kremden sonra markalar arasında bir furya da CC Kremler olacak. Ne düşünüyorsunuz, CC Krem alır mıydınız?
Sevgiler, 

3 yorum var.:

Unknown dedi ki...

Çok açıklayıcı bir yazı olmus gercekten..Ben Chanel in CC kremini çok duydum ve denemek istiyorum ama su anda Turkiyede satılmıyor anladığım kadarıyla.
Bu arada Dior un BB kremini kullandım çok memnun kaldım .Sevgiler :)

http://www.makyajkeyfim.blogspot.com

Adsız dedi ki...

almanya'daki drugstoralarda max factor'ün de CC krem cikardigini gördüm :)

Esra dedi ki...

L'Oréal CC kremlerden birini aldım ben çünkü 3 çeşit sanırım ama renk konusunda sorun yaşadım. Hala BB lere devam mecburen :)