Makyaj Fırçalarımı Nasıl Temizliyorum?

Makyaj fırçalarını kir ve makyaj kalıntılarından arındırmak için belli bir rutin içerisinde yıkamak gerekiyor, sanırım bu noktada hemfikiriz:) Şimdiye kadar birçok ürün denedim; bebek şampuanı, temizleyici vs. 
Yine en güzel ve kolay temizleyen, yanı başımızdaki en basit ürün oldu, bir süredir kullandığım için artık sizlerle paylaşabilirim.

Yukarıda fırçalarımın bir kısmını görüyorsunuz, bunlar son zamanlarda en çok kullandığım fırçalar. Özellikle Purminerals fırçayı mineral pudra uygulamalarında kullanarak çok rahat ediyorum. ELF fırçaları ise kaldırmışım; geçen gün elime geçtiler, heves edip tekrar kullanmaya başladım. Fiyatına göre güzel fırçalar olduklarını düşünüyorum. Transparan pudra ve allık uygulamak için elverişliler, Studio serisinden fırçalar idi.

Neyse temizlemeye gelelim, size mucize ürünümü gösteriyorum; beyaz sabun! Aranızda belki kullananlar deneyenler vardır, fakat ben beyaz sabunla fırça yıkamayı yeni keşfettim ve nasıl rahat ettim anlatamam. 
Nasıl uyguladığıma gelince;
  • Sabunu ıslatıyorsunuz.
  • Fırçayı ıslatıyorsunuz. 
  • Islak fırçayı, diğer elinizde sabuna sürerek bir süre köpürtüyorsunuz. (Bir süreyle kastettiğim, 5-6sn!) Bütün makyaj zaten çözülüyor, pembe allıklar, pudralar akıyor gidiyor hemen:)
  • Sonra duruluyorsunuz. Durulamak da uzun sürmüyor, bebek şampuanından daha çabuk durulanıyor. 

Bu yöntem ile fırçalarımın yıprandığını gözlemlemedim, hala sapasağlam duruyorlar, yapıları bozulmadı. Ancak siz emin değilseniz önce bir tanesinde deneyin, öyle hepsini yıkayın derim. 

Herkese temiz, ak pak fırçalı günler! :) xoxo

4 yorum var.:

wishingbeauty blog dedi ki...

basit ve pratik bir çözüm mutlaka denemeliyim,teşekkürler:)))

Unknown dedi ki...

Çok pratik, çok teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

ben bebek şampuamı ile temizliyorum, postun başlığını görünce ne ile temizlediğini çok merak ettim ben de sabunu deneyeceğim

dreamglamour dedi ki...

Kesinlikle deneyeceğim, çok pratik, teşekkürler :)

http://dreamglamour.blogspot.com/