Bioderma Sebium Arındırıcı Maske

Mevsimlerin değişmesiyle kuruyan-yağlanan-pütürlenen tutarsız cildimi düzene sokmak için aldığım güzel bir ürün var: Bioderma Sebium Maske. 


Bu ürün cildinizdeki fazla sebumu azaltmak, olası akne çıkışlarını engellemek için haftada 1-2 uygulanması tavsiye edilen pratik bir kil maskesi. Krem kıvamında; granülsüz ama maskeyi çıkarken ovaladığınız için ölü deriyi de bir nebze atmış oluyorsunuz. Bir nebze diyorum çünkü AHA'lı ürünler kadar güçlü soymuyor ama kalınlaşan deriyi haftada bir atmak için pratik. 

Kullanımına gelince; içerisinden çıkan krem yapıdaki ürünü cildinize eşit miktarda tabaka halinde yayıyorsunuz. 5 dakika beklettikten sonra cildiniz üzerinde yuvarlak hareketler ile masaj yapıp maskeyi yavaş yavaş çıkarıyorsunuz. Bu noktada 5 dk.dan fazla beklememek gerekiyor, zira ben ürünü granüllü zannedip biraz daha bekletmiştim; tamamen kuruduktan sonra ovalayarak çıkarmak imkansız oldu :)

Sonrasında cildinizi su ile durulayıp, kuruluyorsunuz. İşte tam burada; ben cildimi nemli bırakıp, güzel bir tabaka nemlendirici sürmeyi çok seviyorum; eğer yatmadan bu maskeyi uygulayıp üzerine nemlendirici sürerseniz sabah kalktığınızda cildiniz yumuşacık oluyor. (DIY Sleep Pack!)


Fiyatı 49,50tl, internetten daha uyguna bulmak mümkün. Aslında uygun fiyatı var ancak ürün gramajı az olduğundan ve ürünü ince bir tabaka halinde tüm yüzünüze kullandığınızdan çok fazla gideceğini sanmıyorum. Bitene kadar haftada bir yapmaya devam edeceğim, öte yandan bitince tekrar alır mıyım karar veremedim, dertsiz tasasız kil maskesi isteyenlere tavsiye ederim.

2 yorum var.:

PİSİMEL dedi ki...

Ben de bugün aldım bu ürünü umarım siyah noktalarıma yok eder :) bloğunuzu takibe aldım bana da bekliyorum sevgiler
www.pisimel.com

Unknown dedi ki...

Umarım maskeden memnun kalırsınız. ben de blogunuzu beğendim, takipteyim:) bol okuyucular, sevgiler :)