Bir Cupcake Kursu Macerası

Cumartesi günü bir arkadaşımla beraber cupcake atölyesine Çikolata Fabrikası'na gittik. Ne zamandır aklımızda olan bu aktivite için Grupanya'dan fırsat yakalayınca hemen yerlerimizi ayırttık. 

Nasıl geçti merak ediyorsanız lütfen okumaya devam ediniz. :)


Çikolata Fabrikası Teşvikiye Camii'ne çok yakın, daha önce methini duyduğumuz için burayı tercih ettik. Cupcake kurslarının yanısıra, makarna ve çikolata için de tek günlük kurslar bulunuyor. Bizim gittiğimiz kurs yaklaşık 4 saat sürdü; eğlenceli ama bir o kadar da yorucu olduğunu söyleyebilirim:(


Her şey kekleri yapmamızla başladı, kakaolu ve vanilyalı olmak üzere iki çeşit cupcake hamuru hazırladık; ancak onlar pişerken biz daha önceden pişmiş cupcakeler üzerinde çalıştık. Üçü şeker hamuru, ikisi krema ile olmak üzere toplam beş cupcake üzerinde süsleme yaptık. Şeker hamurları bana kalırsa yetişkinlerin Play-doh'ları; oyna, şekillendir, yapıştır, beğenmedin, yap-boz. Normalde yiyeceğim şeylerle bu kadar oynamayı doğru bulmuyorum (hijyenik açıdan da kaygılarım olmadı değil) ancak o kadar kursuna gitmişim ben de hayalgücümü harekete geçirmekten geri kalmıyorum :)


 ve bitmiş hali :)


yılbaşı konseptim :)


Eğer süsleme işlerini, cupcake'leri seviyorsanız kurslarında da güzel vakit geçirebilirsiniz, atölye olarak benim beklentimi çok da karşıladığını söyleyemeceğim fakat arkadaşlarla eğlenmek her zaman mümkün. :) Mevcut kurslar için fırsatlara da bakmanızı tavsiye ederim. 

1 yorum var.:

Unknown dedi ki...

Gitmeyi kesinlikle düşündüğüm bi kurs bu günübirlik cupcake kursları. Cupcakelerine de bayıldım :))