L'Oréal Nude Magique Fondöten: Tüy Kadar Hafif?

Seçim maratonuyla geçen bir haftasonundan sonra herkese günaydın! Bu dönemin herkes için hayırlı olmasını diliyorum:(

Bugün bahsetmek istediğim ürün L'Oreal'in Nude Magique Eau de Teint isimli, ultra hafif fondöteni. 
Çok büyük umutlarla yurtdışından aldığım bu ürün bakalım nasılmış. 



Önce biraz üründen bahsedeyim. L'Oréal'in Nude serisinden olan bu fondöten inanılmaz akışkan bir yapıya sahip; adında da su manasına gelen "eau" geçiyor. Ürün amacı çok hafif kapatıcılık sağlayıp kusurların görünümünü hafifleterek ciltte yok denecek gibi bir makyaj etkisi bırakmak. Yani cildiniz, hem nefes aldığını hissedecek hem de doğal güzel bir görünüme kavuşacak. Okuduğuma göre bu ürün Giorgio Armani Maestro'nun (bilmeyenler için Maestro da inanılmaz ince yapısıyla nam salmış bir fondötendir, bıraktığı muhteşem etki için kırmızı halı ünlüleri arasında yaygın olarak kullanılır. Örnek olarak Anne Hathaway'i gösterebiliriz.) Öyle ki bir blogda Maestro ile Nude karşılaştırmasını okudum; iki ürünün içerikleri gerçekten çok yakın. Hatta yüzünüzde bitişleri neredeyse aynı.  


L'Oréal tarafından belirtilen özelliklere ve benim ne kadar gerçekleştirdiğine bakalım:
  • Tüy kadar hafif fondöten.  - katılıyorum, çok hafif bir yapısı var. 
  • Mükemmel makyajsız cilt görünümü - aşağıda bu konuya değiniyorum. 
  • Farkedilmeyen kapatıcılık - kapatıcılığı beklediğimden daha iyi ve maske gibi durmuyor. 
  • İpeksi cilt dokunuşu - katılıyorum. 
  • Makyajsızlık hissi. - aşağıda daha detaylı bulabilirsiniz. 

Uygulamasına gelecek olursak, ürünü önce çalkalıyor sonra yanaklarınıza, alnınıza ve çenenize birer nokta halinde uyguluyor ve yayıyorsunuz. Hafif bir parfüm kokusu var beni rahatsız etmedi. 
Yapısını şöyle düşünebilirsiniz; oldukça akışkan ama silikonlu, yani kadifemsi. Sürdüğünüz zaman cilt üzerinde hemen yayılıyor, parmaklarla kolayca uygulanabiliyor. Kapatıcılığı yapısına göre oldukça tatmin edici. SPF 18 koruması olması avantaj. 

Benim bu ürüne neden ısınamadığıma gelirsek; ne yaparsam yapayım maske gibi görünmesini engelleyemedim. Ne kadar ince durursa dursun, - belki de cilt rengi tam tutmadığı için - benim hiç sevmediğim noktacıklı görüntü oluşabiliyor. Kalıcılığı tatmin edici olmasına rağmen cildimde çok kuru durdu. Bendeki en açık tonu, Porcelain 100.


Yukarıda saydıklarım ışığında bu fondöten kimler için uygun derseniz; cildi çok kuru ya da çok yağlı olmayanlar ile cildinde kapatacak fazla kusuru olmayan, günlük kullanım için doğal duran, çok çok hafif bir ürün arayan, parmaklarıyla kolay uygulama isteyen kişiler rahatlıkla kullanabilir. Bu ürün ile düzenli olarak cildinizi ölü deriden arındırmanız şart; aksi takdirde yapay durabilir. 

Ürünü Feelunique sitesinden temin edebilirsiniz; fiyatı $17.48.
Benim cildime uymadığı için kullanamıyorum, bendeki ürünü  edinmek isteyenler ise mail ile benimle iletişime geçebilirler. :)

Sevgiler, 

3 yorum var.:

Hayatimakyajla dedi ki...

Bu fondöten yeni mi? Ben daha önce görmedim ve uygulamasının görüntüsü güzel duruyor nereden aldın

vanilyalıünyam dedi ki...

Çok merak ettiğim bir üründü çok güzel anlatmışsın canım.Yapısı gözümün önünde belirdi resmen :)

Unknown dedi ki...

Merhaba Ebru, evet görüntüsü oldukça güzel ve doğal. Yazıda da bahsettiğim gibi Feelunique sitesinden aldım, şimdilik TR'de yok. Sevgiler,

Vanilyalı Dünyam merhaba, beğenmene çok sevindim sevgiler :)