La Roche Posay Effaclar Yüz Temizleme Jeli


Yağlı ciltler için arındırıcı yüz temizleyici. 
Üniversitenin ilk senelerinde kullanırdım, sevgim taa o zamandan gelir :)
  • Bendeniz köpüren temizleyicileri daha çok seven biri olarak bu temizleyicinin de köpürme özelliğini seviyorum. 
  • Fiyatı uygun, 2'li olarak 55TL gibi bir fiyata almıştım, çok uzun zaman oldu henüz bitiremedim, ikincisindeyim. 
  • Makyajı da çıkartıyor, ancak ben önce makyaj temizleyicisi kullanıp daha sonra yüzümü temizlemeyi yeğliyorum. 
  • Yağlı cildi olanların bile cildini kurutabilir, bu sebeple cildi normal ve kuru olanlara tavsiye etmiyorum. 
  • İçinde çinko olduğu için sivilcelere iyi geldiğini varsayıyorum, uyandırdığı his güzel, kokusu bazılarının aksine benim hoşuma gidiyor, belki bana eskiyi hatırlatıyor :)
  • İçindekiler kısmına bakacak olursanız ikinci içerik Sodium Laureth Sulfate, dikkat edenler olabilir diye düşünüyorum, cildi bu yüzden de çok kurutuyor. 
  •  Eskiden daha çok severdim ancak şimdilerde daha vasıflı bir temizleyici kullanmak hoşuma gidiyor, bu sebeple bu temizleyiciyi sabah kalktığımda kullanıp akşamları daha farklı bir temizleyici kullanıyorum; örneğin şu sıralar granüllü Avon Deep Pore Cleansing Scrub, yazısına buradan ulaşabilirsiniz. 

1 yorum var.:

Lola dedi ki...

Bana cilt doktoru onerdigi icin kullaniyorum. Cildimi cok temizlemis hissi vermiyor ana cok hassas bir temizleyici hissi veriyor. Eger yagli cildi bile yaglandirmadan nemlendirecek derinlemesine bir temizleme urunu istersen ve yurt disindan getirtme imkanin varsa Liz Earle Hot Cloth Cleanser ya da ayni urunun ucuz versiyonu olan Boots No.7 Hot Cloth Cleanser i tavsiye ederim. Ingiltere ve Amerika'da populeritesi giderek artiyor ve Ina-nil-maz bir temizleme nemlendirme sagliyor tek kelimeyle :)