Vichy Dermablend Düzeltici Fondöten


Vichy ya da LRP alma konusunda kararsızdım ve bununla ilgili bir post yayınlamıştım, isterseniz buraya bakabilirsiniz. 
O yazının hemen ardından Vichy Dermablend aldım, tahmin edeceğiniz gibi bu aslında geç kalmış bir yazı :)
Vichy Dermablend diğer fondötenlerden biraz farklı, düzeltici fondöten dediğimiz, süper kapatıcılığı olan bir ürün. İçerisinde yoğun renk pigmentleri bulunmakta bu sebeple çok çok az kullanmanız yeterli.
Yorumlarıma gelince; 
  • Bendeki 15 Opal rengi. Bu fondöten benim kötü gün kapatıcılarımdan diyebilirim. Tüm yüze kullanmak için ağır geliyor, ancak, leke kapatmak istersem başarılı.
  • İlk hafta çok beğendim, etrafımdakiler de çok beğenince yedeklemek için bir tane daha aldım, ne olur ne olmaz :) 
  • Çok az miktar yeterli oluyor, kapağı açınca ise çok dökülebiliyor, dikkat. 
  • Renginizi iyi seçmeniz gerekiyor, benim aldığım biraz sarı tonu, kızarıklık için nispeten iyi seçim ama teninize yakın renkleri gözden geçirin derim almadan. 
  • Sabitlemek gerekiyor, bir süre sonra bende parlama yapıyor. 
  • Birkaç kez tüm yüzüme sürmüştüm, alnımda hafif pürüzler olmuşmaya başladı, bu sebeple kesinlikle iyi temizlenmeli, mutlaka yağ ile derim, atlanmamalı.
  • SPF olması güzel.
  • Yağ ve parfüm içermiyor. 
  • 30 ml. olarak satılıyor ve kesinlikle uzun süre gidiyor. 
Ben gittigidiyor dan almıştım, piyasada bulunur mu bilemiyorum, fiyatı uygun, yazdan beri kullanmıyorum fakat kışın gelmesi ile birlikte elimin altında olması iyi olacak diye düşünüyorum. Yüksek kapatıcılık ve kalıcılık arayanlara şiddetle tavsiye ederim. 

4 yorum var.:

bakimblog dedi ki...

dermablend i epey bir arastırdım, sanırım sadece gittigidiyor da satılıyor, o da bıraz gec geliyormus diyorlar :s

ben şunu merak ediyorum, bulaşma vs yapıyor mu? karma ve yaglı ciltler de kullanabilir mi? yüzde maske gibi mi duruyor?

çok sordum sanırım :)

luna dedi ki...

benim de aklımda olan bir ürün.Ama renk konusunda kararsızım. sarı alt tonluyum NC 20 mac rengim. sence nude mi almalıyım yoksa seninkinden mi??? ne dersin?

Unknown dedi ki...

@Gamze: Karma yağlı ciltlerde kullanabilir, benim cildim de öyle sivilcelenme gibi bir problemim olmadı. pudra ile sabitlersen bulaşma yapacağını düşünmüyorum, çok az ürün kullanman gerekiyor zaten eğer çok kullanırsan maske gibi durabilir. bütün yüze kullanınca çok aydınlık bir ifade oluyor ancak bana çok geldiği için ben kapatıcı olarak kullanıyorum. Yapı itibariyle çok da hafif olmayan çift bazlı bir ürün.

@Aytül: NC20 için nude de tercih edebilirsin, benimki gerçekten açık bir renk. Yine de internetteki yorumları okumanı tavsiye ederim, makeupalley, totalbeauty sana renk konusunda yardımcı olabilir.

sevgiler,

Adsız dedi ki...

aaaaaaa aldin demek, cok sevindim : ) Diger post´dada yazmistim banada biraz fazla geliyor tüm cilt icin ama concealer olarak süper, ama aksamlari bir yere gidecegin zaman tüm yüzüne uyguluyabilirsin, aksam isiginda cok güzel görünüyor bence : )