Listerine ve Sirkeli Ayak Banyosu! {DIY}

Aranızda daha önce duyan var mı bilmiyorum ama ben bu ayak banyosunu geçen gün internette ve Pinterest'te gördüm ve gördüğüm gün hemen denedim. Sonuç beklediğimden de güzel olunca hemen sizinle paylaşmam gerektiğini düşündüm. 

Listerine - bildiğimiz gargara ve sirke ile nasıl ayak banyosu yapılır, ne işe yarar diyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız! :)

Her derde deva sirkeyi duymuştum, mantarlara da iyi geldiği için ayak banyosunun içine koymayı yadırgamazdım.. ancak gargara? Bunu beklemiyordum.


Sıcak su dolu bir kaba ölçüler:
- 1 çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı Listerine (mavi olanından değil, renksiz olanından denemenizi tavsiye ederim, sonra "ayaklarım ne kadar şirin; çok şirince şirinledim" diye dolaşabilirsiniz.

Oran 1:1 olmalı yazıyor ancak ben emin olamadığım için ilk denememde yarım çay bardağı Listerine kulandım. 

Ayaklarınızı 15-20 dk. suyun içerisinde bekletiyorsunuz. Suyun içerisindeyken ilk birkaç dakika biraz karıncalanma hissettim, sonra geçti. 15 dk. sonrasında kurulayıp yumuşamış yerleri törpülüyorsunuz. 

Sonuç
İçeriğindeki alkolden mi, sirkeden mi bilmiyorum ama ayaklarım gerçekten yumuşamıştı, kuruladıktan sonra bakım yapmak, normal duştan sonrasına göre çok daha rahat oldu. Ardından krem uygulayıp, mümkünse çorapla yatmanızı da tavsiye ederim, sonuçlar oldukça uzun sürüyor. 

Evet, böylece Pinterest'te yazan bir yazının gerçekliğini de test etmiş oldum :) Mutlaka tavsiye ederim diyemem ancak merak edenler deneyebilir zira ayakları oldukça yumuşattığını yazan, deneyenlerin sayısı internette hiç de az değil:) Denerseniz benimle de paylaşın merak ederim!

Sevgiler,

5 yorum var.:

Unknown dedi ki...

Bende şu an Watsons'ın ağız suyu var ve mavi, şirinlemeyeyim :) Ama renksiz Listerine alırsam deneyeceğim. Çok merak ettim :)

Lame ve Dore dedi ki...

iyi fikir!

nily21 dedi ki...

çok merak ettim hemen deneyeceğim :)

emili dedi ki...

Listerine satışlarıda patlar bu arada :) Mutlaka deneyeceğim.

Unknown dedi ki...

Listerine yerine onun içerik bakımından muadili ürünler de kullanılabilir tahmin ediyorum:)