Bronzer Dosyası: 10 Farklı Bronzer

 

Çok büyük bir bronzer hayranı olmamama rağmen (!) makyajımı tamamlamadan mutlaka bir tanesine başvururum. Çok açık tenli olmamdan ötürü, ten rengmde pudramı sürdüğümde yüzüm çok soluk ve tek boyut gibi geliyor. Yüze derin bir ifade vermek için de ne yapıyoruz, allık ve bronz pudralara başvuruyoruz :)

Bugün şuan elimde var olan bronz pudraları değerlendirdim. 

Swatches:






Numero 1:
Guerlain Terracotta Bronzing Powder No:1

İlk yarışmacı Guerlain no:1 terracota'm. Çok beğenerek almama rağmen ancak birkaç kez kullanabildim. Rengim NC15 gibi düşünürsek bu pudra bende turuncu ve yapay duruyor. Kalıcılığını beğeniyordum halbuki. 
Bir dahaki sefere alacağım Guerlain terracota mutlaka no:00 makeup artist olacak. 
Renk hariç, denedim, beğendim. 

Numero 2:
Estee Lauder Bronze Goddess Soft Matte Bronzer


Bu ürünün seyahat boyunu kullandım. Yine rengi tenime pek uymayan bir bronzer. Sürdüğüm zaman çok beğeniyorum, gel gelelim dışarıda baktığım zaman rengi bende yine yapay duruyor. 
Bej alt tonluysanız kesinlikle tavsiye ederim. Çok rahat sürülüyor, kalıcılığı da iyi, matte demesine karşın içerisindeki kçük parıltıları sarı ışıkta görebiliyorsunuz. Denedim, beğendim. 

Numero 3: 
Neutragena Healthy Defense Natural Radiance Bronzer


İlk üçüme girecek bir bronzer. Yapı itibariyle sivilce çıkaran, gözenekleri tıkanabilen bir cildim var, bu ürünle kendimi iyi hissedebiliyorum. Ne kadar doğal olduğu tartışılır fakat cilde sağlıklı bir ışıltı veriyor, mozaik şeklinde dizayn edilmiş olması bir avantaj, kolayca fırçaya geliyor. Büyük problem; Türkiye'de satılmıyor olması. Ulaşmak kolay olmuyor, nitekim ben de kendiminkini bitirdim.

Numero 4: 
Rimmel Renew&Lift Brightening Powder with Minerals 
in Natural Beige

Bu pudra aslında bronzlaştırıcı değil fakat ben ten rengime koyu gelen bir rengi alıp bronzer niyetine elmacık kemikleri ve burun kemiğime sürüyorum. Rengi doğal bej gibi, içerisinde turuncu yok, bejlik var. Sadece bir kez kullanabildim daha fakat kalıcılığını beğendim. Bunun kendi ten rengime uygun olanını alıp ileride pudra olarak da kullanabilirim. 
Watsons'tan almıştım, 17.90 gibi bir şeydi.

Numero 5: 
Golden Rose 3 Stripes Bronzing Powder


Bu ürünü yanıma hiçbir şey almadığım ama pudraya ihtiyacım olduğu bir zaman Golden Rose standında gördüm. 10TL'ye almış olduğum bu ürün gerçekten güzel renk veriyor, cildiniz hassas değilse memnun kalabilirsiniz. Allık olarak da güzel duruyor, hafif ışıltılı. ve 10 tl :)

Numero 6: 
Benefit Dallas

Yazın kullanıp kışın rafa kaldırmam gereken ürünlerden. Benim tenim için yazın gerçekten çok güzel görünüyor, kışınsa abartı. Bir de hafif elli olmak lazım, çünkü ben bazen fazla kaçırabiliyorum, ışıltılı bir ürün olduğu için de toparlamam zaman alabiliyor. Biterse alacağımı sanmıyorum, Coralista ya da Thrrob deneyebilirim. 

Numero 7: 
YSL Bronzing Powder No:3

bu ürün aldığım bir setle geldi, ben az kullandım. Benim ten rengim için biraz koyu, bütün yüze uygulayamıyorum fakat yazın elmacık kemiklerine gerçekten güzel oluyor. Kalıcılığını beğendim.


N:8
Pur Minerals Mineral Glow

Şimdiye kadar yazdığım bütün bronzer lardan daha ışıltılı bir ürün. Bronz yapmaktan çok cildi aydınlatıyor, gerçekten çok sevdim, renk tonunu engellemeden güzelleştiriyor, biterse tekrar alırım-alırım :)

N:9
IQ Naturals Natural Touch Face Color



Geçen sene IQ Naturals setimle birlikte geldi, çok doğal bronz bir rengi var, Bare Escentuals Warm Radiance 'nin simsiz olanı gibi. İyi ki de simsiz, çünkü warm radiance yi sevmemiştim. 
Almak isterseniz ebay'de bulabilirsiniz, satıcı adını da söyleyebilirim. 


N:10
Clinique Almost Bronzer

İşte son zamanların yeni favorisi. Favorisi dediysem, benim favorim. Bu ürünü yazın aldım ve ne zaman makyaj yapsam, gece gündüz mutlaka kullanıyorum. Benim elim makyaj yaparken kesinlikle hafif değil, bu yüzden tek fırça darbesiyle palyaçoya çeviren ürünleri pek sevmiyorum, dikkatli olmam gerekiyor diye herhalde. :) Bu pudra ise fırçaya zor geliyor, bazılarını sinir edebilir, ama benim için iyi bir olay. Rengi de güzel, doğal, açık tenler için ideal, içerisinde ışıltıları var, kalıcılığı da iyi. Daha ne isterim? :)
Ürünü Boyner'den almıştım sanırım, fakat çilekte de var. 

Şimdilik bu kadar. Aklımıza gelen başka bronzer ya da bronzer niyetine renk verici(?) olursa hemen yazı :)


1 yorum var.:

kendinin ruh doktoru dedi ki...

ahh bi de ben öğrensem şu işi.hiç denemedim.yeni başlayan için hangisini önerirsin.çok tuzlu olmayacak şekilde :)