Meraklısına Antika :)

Bu güzel pazar günü benim için Feriköy'deki antika pazarıyla başladı. Bomonti yakınlarındaki üstü kapalı alanda meğer her pazar antika pazarı kuruluyormuş! Babamın ısrarıyla gittiğim bu alanda, tarihi eşyalar, paralar, broşlar, plaklar, daktilolar, plaklar derken insan hem kendi çocukluğundan, hem de yanında büyük bir insan varsa - anne, baba, dede gibi :) - onun gençliğinden bir şeylere mutlaka ama mutlaka rastlıyor. 


Bu pazarda vintage gözlükler, gümüş - hikayesi olan yüzükler, fildişi oymalı broşlar da satılıyor. Bu sıralar moda olan geleneksel tarzı modern hayata uydurma durumunu bu pazardan aldığınız oyalı şallar ve örtülerle sağlamanız mümkün. 
Tüllü taçlar Deli Saraylı dizisindeki taçlara benzetildi ki dönem dizileri ve filmleri bu pazara bir hava veriyor olmalı. 
Son olarak bir de organik gözlemeci varmış efendim. Köşede. Hemen denedim, yedim, otlu-peynirli gözlemesini şiddetle tavsiye ederim, zaten öğlene doğru pazarı enfes bir koku sarıyor ki sormayın. :)


Bir de ilgilenenler için aynı alanda hergün pazar kuruluyormuş; çarşamba el işi pazarı, cuma sosyete pazarı, cumartesi organik pazar, pazar günü ise antika pazarı. Geri kalan günlerde ise normal pazar bulmak mümkün. Annem çarşamba gitmek istiyor, cuma da fena fikir değil hani, denemek lazım. :)

Bomonti, Şişli derken Bebek'e kadar inip güzel deniz havasını da aldık oh ne güzel,

Bir pazar daha bitti, sevgiler :)


0 yorum var.: