90'ların En Unutulmaz 10 Dizisi


1.Full House: Bizim Ev (1987-1995) Doksanlarda televizyon izleyip de bu diziyi bilmeyen var mıdır acaba? Her şey bir kenara, Jess Dayı bi'tanedir, candır bir kere. Dışı çikolata, içi yumuşak kalbi ile de hepimizin kalbini kazanmıştı canım benim. Olsen kardeşler de bu diziyi en az bizim kadar seviyorlardır herhalde, nitekim bu dizi ile ünlendiler.



2. Clarissa Explains it All: (1991-1994) Dizi, Nickelodeon'un en revaçta olduğu dönemde, Melissa Joan Heart tarafından canlandırılan Clarissa Darling adlı bir genç kızın başından geçenler ve başına gelenleri çözme konusundaki kendine has tarzından bahsediyor. Ferguson isimli can sıkıcı kardeşi ve Clarissa'nın odasına sürekli tırmanarak giren (neden?) yakın arkadaşı Sam'i mutlaka hatırlayacaksınız. 

3.Friends: (1994-2004) Friends'i yayınlandığı dönemde değil sonradan izleyen biri olarak diyebilirim ki, kendisi mükemmel bir seridir, şimdiye kadar yapılmış en iyi Amerikan yapımı sitcom'lar arasında yerini almalıdır (almıştır), tekrar tekrar izlenmelidir. Dizi tam 10 sezon devam etmiş olup New York'ta yaşayan üçü erkek üçü kadından oluşan bir arkadaş grubunun başından geçenleri anlatmaktadır. Mizah anlayışı, karakter yapılandırmaları ve oyuncular açısından benim de izlediğim en iyi 5 dizi arasında her zaman yerini koruyacaktır, söz veriyorum. 

4. Bizimkiler: (1989-2002) Bir liste yapıp da Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu yapımı olarak tarihe geçmiş bu diziyi, Ali'yi, yönetici Sabri Bey'i ve Katil'i anmamak olmaz. Hepimiz için Pazar gecelerinin en büyük eğlencesi olarak gönüllerde taht kurmuştur herhalde. (Parliment'in sunduğu Pazar Gecesi Sineması ile birlikte!)

5. Xena: (1995-1999) Çocukluk dönemlerimde izleyip izleyip kendime role model olarak aldığım dişi kahraman ve onun hikayeleri. Kızın attığı naralar hala kulağımda. Bir de piyanoda dizi müziğini çalardım. Hey gidi. 

6. Alf: (1986-1990) Aslında dizi seksenlerin sonunda yapılıyor ancak bizim ülkemizde doksanlarda da yayınlanıyordu. Bu diziyi sadece denk geldiğimde seyretsem de ülkemizde doksanlar deyince hem dizi hem de Müşfik Kenter'in seslendirmesi açısından mutlaka akla gelecek bir diziydi.

7. Süper Baba: (1993-1997) Cuma günlerinin vazgeçilmez dizisi Süper Baba, Şevket Çoruh, Jülide Kural, Sümer Tilmaç ve Şevval Sam'ın oynadığı, yardımsever bir babanın çocukları, aşkları ve mahallesine ilişkin konuların ele alındığı oldukça uzun soluklu ve güzel bir yapımdı. Büyüksün Fiko diyorum, başka da bir şey demiyorum. 

8. Çılgın Bediş: (1996-1999) Çılgın Bediş, Oktay, Mükü ve Banu'yu nasıl unuturuz acaba? Eğer Türkiye'de doksanlarda genç kızsan çılgın Bediş'i hatırlayacak, dizinin adı söylendiğinde mutlaka şarkısını mırıldanmaya başlayacaksın, bunun başka yolu yok; mutlaka zamanında diline dolanmıştır. (Çılgın Bediş'im yok başka işim...nırınırınınn)

9. Ruhsar: (1998-2001) Ruhsar da aynı şekilde; adı söylendiğinde dizi müziğini hatırladığım ve hatta sözlerini söylemeye başlayabileceğim bir iz bırakmış bende. (Ruhuna sağlık, Ruhsar'cığım ölmemiş, diye gider de gider...) Ruşen Amcanın oğlu Sedat, dizinin sükse yapan role model kişiliği idi, hatırlayan? 

10. Eyvah Babam: (1998-2000) Haluk Bilginer ve Yıldız Asyalı'nın başrollerini paylaştığı dizi; kızının büyüdüğünü kabullenemeyen bir baba etrafında olup bitenleri anlatıyordu. Ne kadar da küçükmüş Yıldız Asyalı diyeceğim ama bu kadar sene geçmiş; ucu bize de dokunuyor diye söylemiyorum. 

Sizin unutamadığınız diziler neler?

2 yorum var.:

Melo'nun Yemekleri dedi ki...

4 5 6 8 9 ve 10 numaraları izledim ve kaygısızlar vardı ikinci bahar doksanların sonuna doğruydu deli yürekde doksanların sonuna doğru ferhunde hanımlar vardı ve çok sevdiğim sıdıka adlı dizi vardı

Unknown dedi ki...

Evet evet daha çok dizi var, sayenizde bir post daha yazacağım sanırım:)