Vazgeçemediğim Bakım Ürünleri#1: Bioderma H2O Ürünleri

Geçtiğimiz senelerde misel solüsyonların makyajı tam çıkarmadığını ve hırpaladığını düşünüp yanına bile yaklaşmazdım. Bioderma'dan önce hediye geldiği için Avene makyaj temizleme suyunu kullanmışlığım vardı, benim için pek de parlak bir ürün değildi ( yazısı burada). Sonrasında Lisa Eldridge, Tanya Burr'un makyaj videoları ve kullanıp seven bir sürü kişi sayesinde geçen sene bu ürünlerle tanıştım; H20 serisinin farklı olacağını nereden bilebilirdim :)


Öncelikle bu meşhur ürünlerin ne olduğundan, ne yaptığından bahsedelim. Bu ürünler makyaj ve cilt temizleme suyu olarak geçiyor. Çok hafif yapılılar ve ciltte kullandıktan sonra ferahlık sağlıyorlar. Makyajı sizi üzmeden çözüyorlar, sonrasında durulamanız gerekmiyor. Pembe olan hassas ciltler için - ki bütün kış bunu kullandım. Kulandıktan sonra cildinizin gerçekten temizlendiğini, ferahladığını hissediyorsunuz. Ben cildimi yıkama ihtiyacını hissettiğim için h2o 'dan sonra mutlaka temizleme jelim ile de temizliyorum ama mecbur değilsiniz. Yeşil olanı ise yağlı ciltler için olan, arındırıcı özelliği var, sebum dengesini sağlıyor. Yazın da gelmesiyle iyice yağlanan cildim için daha iyi bir çözüm olacağını düşündüm. Yine de bitince hangisini alırsın derseniz, sensibio olanını alırım derim, sebebi ise kokusuz ve cildimi kurutmuyor olması. Bir de sensibio'yu kampanyalı almak mümkün, damacana boylarında (!) bir alana bir bedavalar oluyor, yaz demeden kış demeden kullanabiliyorum. Yeşillerde ise hiç kampanyaya rastlamadım. 
Ben nasıl kullanıyorum bir de ondan bahsedeyim. 
Pamuğa, pamuğu ıslatacak kadar ürünü döküp önce cilt makyajımı çözüyorum. Cildi hırpalamadan, kısa kısa bastırarak makyajımı çözdürüyorum sonrasında ikinci bir pamukla geri kalanını alıyorum. Genelde cilt makyajım için tek pamuk kabasını alıyor, küçük rötüşlarla kalanını alıyorum. Sonrasında temizleme jelini kullandığım için makyaj gerçekten güzelce temizleniyor. Bu işlem için yazın gelmesiyle yeşil olanı kullanıyorum. Göz makyajı için yeşil olanı hiç kullanmadım, pembe olanı kullanıyorum. Sebium olanı göz çevresini kurutabilir. 

Günlük makyajını temizlemek için hafif ürün arayanlara tavsiye ederim.

Sevgiler,

0 yorum var.: