Chanel Vitalumière Aqua Fondöten

Bu ürünün tam adı "Chanel Vitalumière Aqua Ultra Light Skin Perfecting Makeup" biraz uzun olduğunu kabul etmek gerek :) Bu ürünün en büyük iddiası, gerçek cilt dokusunu kaybettirmeden, cildi tamamen maskelemeden, yüzeydeki kusurlarımızı hafifleterek cildimizi daha iyi gösterecek olması.

Sitesindeki tanıma bakacak olursak; 
İnce dokusuyla ışıltılı ve sağlıklı bir görünüm verir. Klasik fondöten ve renkli nemlendirici arası bir mükemmellik sağlar. Pürüzsüz, kolay uyum sağlayan ve olağanüstü ince sıvı yapıdadır. İkinci bir cilt gibi gizli ve hafif bir sonuç verir. İçeriğindeki 15 faktör UVB güneş koruması ve mineral güneş filtresi ile cildi zararlı güneş ışınlarından korur. Taze ve hoş bir his veren temiz bir koku ile yüklenmiştir. Eşit, canlı ve parlak bir cilt yaratır. Uygulaması hızlı ve kolaydır.
Bu ürünü Duty Free'den 37,5 Euro'ya aldım, yurtdışında fiyatı 36 Euro civarında. Burada Sephora'da ve Sevil'de 120TL civarında gördüm. 
Chanel'in bu fondöteni ne zamandır almak istediğim ürünler arasındaydı, sonunda aldığım için çok mutluyum çünkü ince yapılı fondötenleri seviyorum :) Bana göre fondöten, çok ince ve güzelliği maskelemeyecek şekilde olmalı. Benim bu noktada zaten Make Up Forever Face&Body Fondöten için sevgimi biliyorsunuzdur (bilmeyenler buraya). Son zamanlarda trendler de bu yönde; kendi cilt güzelliğinizi, kusurları olabildiğince azaltarak cildinizi ışıltılı ve sağlıklı gösterebilmek üzerine bir sürü yeni ürün çıkıyor. Zaten farkedeceğiniz üzere BB ve CC kremlerin de bu kadar meşhur olmasının sebebi insanların olabildiğince ince ürünler kullanarak kusurlarını gizlemek istemesi. 

Bu ürüne gelecek olursak, benim rengim BR20. Fondöten su bazlı, bu sebeple kullanmadan iyice çalkalamak gerekiyor, face&body'ler kadar sıvı yapıda değil ama kesinlikle akışkan. İnce olmasına rağmen kapatıcılığı hafif-orta arası, hatta ortaya daha yakın. cilt üzerine sürüldüğünde pudramsı bir yapı alıyor fakat tamamen matlaşmıyor, (içerisinde alkol var, bu sebeple uzun vadede kuru ciltler için kurutucu olabilir) Silikon sayesinde ciltteki kusurları hafifçe yumuşatıyor cilde sağlıklı bir hava katıyor. Kokusuz değil, ancak var olan koku beni rahatsız etmedi. 



Şimdi duruşundan biraz daha bahsedeyim. Cilt üzerinde oldukça doğal duruyor, kalıcılığı fena değil; benim cildim gün içerisinde yağlandığı için ben zaten üzerine Make Up For Ever HD pudra uyguluyorum - başka bir favori, yazısı için buraya - bu sayede akşama kadar çok güzel bir şekilde kalıyor. Bir de kimi zaman üzerine Mac Fix + kullanıyorum, hem pudralı görüntüden kurtuluyorum, hem kalıcılığı artıyor. 

Kullanım tekniklerine gelince; parmakla uygulamanın fırçayla uygulamadan daha doğal göründüğünü söyleyebilirim. (Bu arada denediğim fırça Real Techniques Expert Face Brush idi, açıkcası ilk denemem başarılı olmadı) Bir de beauty blender tarzı süngerlerle denemem gerekiyor, öyle de sevebilirim, yorumlarımı deneyince ekleyeceğim. 

Bitene kadar keyifle kullanacağım bir ürün ama belki de ben beklentimi çok yükselttim bu ürünle alakalı; benim için Face&Body noktasında bir yere çıkamadı nedense. Bitişinde bir şey eksik sanki; ya gözeneklerimi olduğundan daha büyük gösterdi, ya alnımda biraz pullanma yaptı (içerisindeki alkolden olabilir, dikkat), içime tam sinmedi. Bitiş mat değil, yarı-mat olabilir fakat pudralı. Dolayısıyla cilt hazır değilse (cildi öncesinde nemlendirmek, ölü deriden arındırmak gerekiyor) biraz yapay durabilir. 

Kısacası bu fondötenin müdavimleri çok, oldukça popüler bir fondöten. Ben de,  eğer cildiniz "çok kuru değilse", ince duran kaliteli bir fondöten arıyorsanız, mutlaka satış noktalarına uğrayıp denemenizi tavsiye ederim. Yukarıda değindiğim noktalar ile umarım yardımcı olabilmişimdir. 

Siz denediniz mi? Ne düşünüyorsunuz? Sevgiler,

2 yorum var.:

Pudra Kokusu dedi ki...

Bende bu fondötenden almaya gidiyordum sonra tüpte olan Maybelline Affinitone fondötenden aldım, hem 20 lira hemde bu fondötene çok benziyor, belki biraz daha az kapatıcı fakat çok güzel bir fondöten tavsiye ederim

Unknown dedi ki...

Merhaba, Affinitone çook eskiden denemiştim, belki de bir şans daha vermeliyim :) Güle güle kullan sevgiler :)