2009 En İyi Güzellik Ürünü: { Solgar Formula SNH }

Kullandığım antioksidan-Vit C kürü bitince yerine başka bir şey almak istedim. 
Uzun arayışlardan sonra dün aşağıdaki ürünü aldım, 
sebebi ise açıklamasında da belirttiği gibi: "Sağlıklı Saç, Cilt ve Tırnaklar" =)
Ne yapacakmış?

Saç Sağlığı Formulasyonda yer alan MSM yoğun sülfür kaynağıdır. Sülfür de vücudumuzda birçok doku için gerekli olan, özellikle kolajen ve keratin sentezinde esansiyel role sahip bir maddedir. Kolajen ve keratin vücudumuzun önemli protein yapıtaşlarındandır ve özellikle saç, tırnak ve cilt dokusunun yapısına katılmaktadırlar. Buna bağlı olarak ilave sülfür takviyesi ile kolajen oluşumu ve keratinizasyonun desteklenmesi saçların güçlenmesi ve daha kısa sürede uzamasına yardımcı olabilir. 
Silisyum ise MSM'e benzer şekilde kolajen sentezini destekler, saç, cilt ve tırnak formasyonunda rol oynar. İçerikte yer alan I-prolin ve I-lizin gibi aminoasitler de saçtaki protein sentezine katılarak saç sağlığına katkıda bulunur. 
Cilt Sağlığı Formula SNH, sülfür içeriği sayesinde kolajen ve keratin sentezine katkıda bulunarak cilt sağlığını destekler. Yara iyileşmesini hızlandırır. Aynı zamanda hücreler arasındaki esnek bağlardan sorumludur ve kolajenin aşırı çapraz bağlanmalarının bloke edilmesine yardımcı olur. Bu etkisi ile cilt yaşlanması ve kırışıklıklara karşı koruyucu etki gösterir. Sülfür, anti-inflamatuar etki gösterek de inflamasyonun yoğun olduğu egzema ve akne gibi cilt sorunlarında ağrı ve iltihabın giderilmesine yardımcı olur. 
Sülfür aynı zamanda çok güçlü antioksidan etkinlik gösterir, özellikle glutatyon peroksidazın major komponenti olarak vücudun antioksidan savunma sisteminde etkin rol oynar. Bu sayede serbest radikallerin cilt dokularına vereceği zararı minimize eder. Buna ilave olarak kurşun, civa, kadmiyum gibi ağır metallerin şelasyonunu sağlayarak vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar bu sayede güçlü detoksifiye edici etki gösterir. Toksinlerin cilde vereceği zararı azaltır. 
Formulasyonda yer alan çinko minerali, güçlü antioksidan etkinlik gösteren ve vücudumuzda protein, karbonhidrat ve yağ metabolizmasında rol alan bir çok enzimin esansiyel bir koenzimidir. Protein sentezine olan etkisi ve buna bağlı biyolojik prosesleri desteklemesi cilt dokusunun yenilenmesine destek sağlayabileceğini ve yaralı dokunun iyileşme hızını arttırabileceğini göstermektedir. Yapılan çalışmalarda da çinko eksikliği görülen kişilere çinko takviyesi yapılmasının yara iyileşmesi ve cilt ülserlerinin tedavisinde etkili olabileceğini göstermiştir. Doku rejenerasyonunu sağlamasına ilave olarak immunolojik ve anti-inflamatuar etkisi ile de akne tedavisinde destek sağlayabilir. L-prolin aminoasidi kolajen sentezine katılır, bu sayede lezyonların, ülserlerin, yanıkların ve diğer doku hasarlarının iyileşmesine destek olur. C vitamini ile birlikte alındığında cilt üzerine olan koruyucu etkinlik daha da artar. 
C vitamini ise, bilindiği gibi güçlü antioksidan etkinlik gösteren aminoasit metabolizmasına katkıda bulunan esansiyel bir vitamindir. C vitamini eksikliğinde kolajen formasyonunda bozulmalarla karakterize olan cilt sorunları ortaya çıkabilmektedir. 
C vitamini kolajen sentezine katkıda bulunması, serbest radikalleri nötralize edebilmesi, detoksifikasyona destek sağlaması, immun sistemi desteklemesi ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı olması sayesinde vücuttaki bağ dokuyu korur. Aynı zamanda histamin salımını inhibe ederek egzema gibi allerjik cilt sorunlarının önlenmesine ve tedavisine yardımcı olur. Hasarlı dokunun iyileşmesine katkıda bulunur. 
Tırnak Sağlığı Tırnak sülfür ihtiva eden sert keratinden yapılmıştır, eğer tırnakların sülfür ihtiyacı yeterli oranda karşılanamazsa tırnaklar güçsüzleşir; kırılmalar, incelmeler, katmanlara ayrılma gibi sorunlar ortaya çıkar, bu durumda özellikle MSM gibi güçlü sülfür içerikli maddelerin kullanımı bu tarz sıkıntıların giderilmesine yardımcı olabilir. Formulasyonda yer alan silisyum ise en konsantre şekilde tırnak ve saçlarda bulunur. Özellikle tırnak gibi katılgan dokulardaki kolajen oluşumunda görev alan enzimlerin fonksiyonlarını düzgün olarak yerine getirebilmesinde yardımcı rol oynar. 

60 kapsül, günde 2 kere içiliyor, dün başladım, gelişmeleri yazacağım.
sevgiler!

4 yorum var.:

Adsız dedi ki...

Ben bundan kullandım ama çok fena etkileri oldu bende:(
Birincisi çok büyük olduğu için yutmakta zorlanıyordum.Diğeri de yuttuktan 5dakika sonra felaket mide bulantısı yapıyordu.
Umarım size bu tür sıkıntılar yaşatmaz,faydasını görürsünüz.

Unknown dedi ki...

Shayna: senin adına üzüldüm canım:( Ben de ilk aldığımda hapların büyük olduğunu farkettim gerçekten ama pek problem olmadı. Toplam 3 tane içtim şimdiye kadar, mide bulantısı yaşamadım. Bir de yemekten sonra kullanıyorum, mide bulantısını engellemek için alınabilecek bir önlem. Kullanacakların aklında bulunsun. Benim konuşmam için erken ama sen paylaştığın için teşekkürler canım =)

Adsız dedi ki...

ben bir şişe bitirdim.tırnaklarım aylarca kat kat ayrılırken kullanamay başladıktan 1 hafta sonra düzelmeye başaldı.ben beğendim,kullanmaya devam edeceğim ama sabah aç karnına acayip mide bulantısı yapıyor.hatta az önce yine aynı hatayı yaptığım için sadece bende mi yapıyor diye araştırıyım diyince bu siteyi gördüm.tok karnına içince öyle bi sorun yok.

NİLGÜN dedi ki...

BENDE BU ÜRÜNDEN KULLANDIM 3 AYLIK BİR KÜR HALİNDE OLURSA DAHA İYİ OLUR DEDİ ACZACIM 3 AY KULLANDIM GERÇEKTEN ÇOK FAYDASINI GÖRDÜM CİLDİM PARLADI VE SAÇLARIM ÇOK DÖKÜLÜYORDU HEM DÖKÜLMESİ DURDU HEMDE DİPLERDEN SAÇ ÇIKTI VE GÜRLEŞTİ. VALLA BEN ÇOK MEMNUN KALDIM YINE BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM:)