MAC MSF Natural Serisi

Edit 11.07.2012: Bu ürünü artık kullanmıyorum, elimdekiler bitince Maybelline Dream Matte ya da Ben Nye pudralarının daha iyi olduğuna karar verdim. Yoruları için buraya ve buraya
MAC Mineralize Skinfinish Natural
Dün gittim bir tane daha aldım, cevabım hayır! Olay şu ki ben açık rengini direkt olarak bitirme pudrası olarak kullanmıyorum. Popüler düşüncenin aksine benim T bölgemde birkaç saat sonra parlama yapabiliyor, ağır makyajım varmış gibi hissediyorum. (Yağlı ve gözenekli ciltlerde yapay durabilir, dikkat.)
Bu yüzden ben -genelde kullandığım- mineral pudramı T bölgemde daha ince/transparan bir pudra ile sabitliyorum, em gözeneklerin görünümü azalıyor,  hem de parlamanın önüne geçmiş oluyorum. Şu sıralar kullandığım Ben Nye'dan bir ürün, fakat memnun kaldığım başka transparan pudralar da var. 
(Bu arada tam matlıktansa cildin hafif parlaması bana boyut kazandırıyormuş gibi geliyor, daha sağlıklı, doğal bir görüntü ortaya çıkıyor, o yüzden bu konuda çok da katı değilim =))
T bölgesi dışındaki bölgelerde, özellikle çenemde solda gördüğünüz medium rengini kullanıyorum. Bu seri çok hafif kapatıcılık da sağlıyor. Farkettiyseniz soldaki MSF düzleşmiş =)
Bu arada yaz sonu gibi ten rengim daha koyu olduğu için medium rengi seçmiştim, bitince light-medium rengini alacağım. 
Medium dark ise kontur ve renk vermek için kullandığım, bittiği zaman tekrar tekrar alacağım süper bir renk. Çok doğal bir renk veriyor, ben beyaz tenli olduğum için cilde hafif renk vermek önemli. 
Ayrıca bu ürün tinted mineral veil vs. gibi yapay bir renkte değil. 
Eğer bu renk size açık geliyorsa medium deep e bakmak isteyebilirsiniz fakat medium deep kesinlikle fırçaya çok gelen, hafif uygulamanız gereken bir ürün. Medium dark ile daha hızlı olabiliyorum.
  
Ya uzun yazmışım yine, uyku tutmayınca böyle oluyor... =)
iyi geceler!

0 yorum var.: