Dermokil Kil Maskesi

Geçen yaz çok ucuz bulup aldığım Dermokil Kil Kesesi. 3TL gibi bir fiyatı vardı. 
Sitesinden tanımı:
Dermokil Kese Kil 200GR
Kil, derin bir temizleyicidir ve kiri epidermisin derinliklerinden çıkarır. Kil, her türlü cildi temizler, sıkılaştırır, besler ve toksinleri atar. Çok amaçlı ve kullanımı son derece basittir. Kil, cilt bakımında çok yönlü bir maddedir. Besleyici olarak kil, sağlıklı bir cildin devamlılığı için önemlidir. Ayrıca, cildi sıkılaştırarak güçlendirir. Cilde pürüzsüz bir görünüm sağlar. Cilt ve saç derisini yeni baştan mineralize ederek, dengesini korumasına yardımcı olur.
Kullanımı: Ilık su ile macun kıvamına getirerek saça, cilde ve vücuda masaj yaparak uygulanır. 10-15 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır. Haftada 1 kez kullanılır. Uygulamadan sonra cildinize Dermokil Nemlendirici Krem uygulanması tavsiye olunur. (Göz çevresine ve dudaklara uygulanmamalıdır.)

Ambalajından resimde gördüğünüz kadarını ayırmak bütün yüz için yetiyor. Ben ince bir tabaka halinde sürüyorum. Çabuk kuruyor, cildi güzel temizliyor.
Normal kil olduğu için DIY maskelere çok uygun, kafanıza göre içeriğini değiştirip, kullanabilirsiniz.
 
Toz halinde olmaması hem olumlu hem olumsuz bir özellik. Taş halinde olunca eritmesi biraz zor olabiliyor. Eğer üzerine su damlatıp birkaç dakika beklerseniz bu problem çözülüyor. Ben duşa girerken ıslatıyorum, çıktığımda hazır oluyor. 
Diğer taraftan taş gibi olması seyahat için güzel bir avantaj ve ortalığa toz gibi saçılmıyor.
Aktarlardan alma fırsatı olmayanlar, katı kil isteyenler için güzel bir alternatif. Fiyatı 5TL civarında.

1 yorum var.:

Your style is your signature dedi ki...

Ben Afyon'dan özel getirtmiştim , eğer yumuşatmak için su yerine doğal maden suyu kullanırsan daha etkili alıyor :) ama bekletme süresini uzatmamak lazım cildi hemen kızartıyor :)