Kanıtlanmış gerçek: "Düşündüğünüzden daha güzelsiniz!"

Bugünkü yazımda çok hoşuma giden bir kampanyadan bahsedeceğim. Dove'nin geçmiş zamanlarda ülkemizde de tanıtımı yapılan, gerçek ve doğal güzelliği ön plana çıkarmaya dair kampanyalarını belki hatırlıyorsunuzdur. 
Şimdiki yeni kampanyasında ise, düşününce aslında kendimize haksızlık yapmaya ne kadar meyilli olduğumuzu ve  güvensizliklerimizin, yaşantımızı ne kadar etkilediğini çok güzel vurguluyor. 
Dünya kadın nüfusunun yalnıza %4'ü kendini güzel olarak görüyormuş.Yani: 


Şöyle ki, çok uzun seneler FBI bünyesinde çalışmış bir kişi, size ve daha sonra tanımadığınız, sizi daha önce görmüş bir kişiye, sizin dış görünüşünüz ile alakalı sorular soruyor. (Saçınız nasıl, çeneniz nasıl görünüyor gibi)
Resmi çizen kişi, sizin kara kalem portrenizi, hem sizin anlattıklarınıza göre, hem de ayrı bir portre olarak yabancının anlattıklarına göre çiziyor.

Gördüğünüz üzere soldaki resim bizim kendimizi nasıl tarif ettiğimize göre resmedilmiş, sağdaki ise bir yabancının bizi nasıl anlattığı. Yukarıdaki resim çoğu güzelliğimizi ne kadar hafife aldığımızın bir kanıtı belki de. Günümüzün rötuşlu ve gerçek dışı medyasına karşı böyle kampanyalar olduğunu görmek güzel. Ha derseniz, Dove'nin bu durumdan çıkarı yok mu; elbette var. Fakat ben yine de  videoyu izlemenizi tavsiye edeceğim.
Sevgiler,

0 yorum var.: