Giorgio Armani Face Fabric Fondöten SPF12

Ürünün tam adı Giorgio Armani Face Fabric / Second Skin Nude Make Up Spf12. Yabancı blogları ya da youtube'deki makyaj gurularını takip edenler bu ürünü duymuşlardır tahmin ediyorum. Kendisi yurtdışında oldukça popüler, "yok gibi" ten makyajında kült haline gelmiş bir fondöten. Hatta kırmızı halıda doğal ve makyajsız görünümlü baz seven ünlülerin de tercihi haline gelmiş. Bu ürün nasıl bir şeymiş; işte benim izlenimlerim. 

Öncelikle bu ürünün, fondötenden çok cilt görünümünü düzeltici, hafif renkli bir primer/makyaj bazı gibi olduğunu belirtmek istiyorum. Adındaki fondöten ibaresine kapılıp kapatıcılık beklemeyin, sadece cilt tonunu düzeltiyor, ufak tefek kusurları kapatıyor, gözaltı morluklarınız ya da sivilce izleriniz varsa yine kapatıcıya ihtiyaç duyacaksınız. Ürünün 8 rengi var, bunlardan birkaçı Türkiye'de satılıyor, fakat en açık numarası olan 1 numara Türkiye'de yok, ben duty free'den aldım. 

Silikon bazlı bu üründen, tüm cildiniz için bezelye tanesi kadar kullanmanız cildinizdeki kusurları, gözenek ve çizgileri yumuşatmaya yetiyor. Ben güneş koruyucu üzerine kullanıyorum, kullandıktan sonra pudra ile hafifçe sabitliyorum. şimdilik tüm gün dayandığını, tazelemem gerekmediğini gözlemledim. 
Gelelim, iddiasına. Ürün cilde sürüldüğünde belli olmayacak kadar doğal ve ince bir kapatıcılık vaadediyor. Micro-fil adını verdiği teknoloji sayesinde cildi yumuşacık ve çok hafif bir renk ile, kusursuz değil de "az kusurlu, gerçek görünümlü" bırakıyor. Umarım iyi izah edebilmişimdir. :)

Aldığım günden beri kullanıyorum, yaklaşık 1 hafta oldu, bende herhangi bir alerji, kaşıntı vs yapmadı. Silikonlu ürünler kullanamayanlar uzak dursunlar; bunu dışında doğal ve yok gibi makyaj sevenlere tavsiye ederim. Ürün fiyatı biraz yüksek fakat normal fondötenler 30ml. iken bu ürün 40ml. Türkiye'de Sevil mağazalarından satın alınabilir, fiyatı 132TL.
Sevgiler,

2 yorum var.:

Adsız dedi ki...

rengi süper görünüyor, keşke Sevilde en açık rengi olsaydı. Güle güle kullanın

Unknown dedi ki...

Eğer teniniz çok açık değilse 2 numarasını da alabilirsiniz. 1 numara bana bile fazla açık geldi.. Sevgiler,