Benefit Porefessional Makyaj Bazı

Herkese Merhaba!

Blogu biraz ihmal ettiğimin farkındayım. Bu süre zarfında nişanlandım ve onun koşturmacasıyla uğraşmaktan ne yazık ki yazmaya vakit bulamadım. :) Fakat aklımda yazacaklarım vardı, yeni aldığım bir sürü ürün var, bunları da sizlerle teker teker paylaşmak istiyorum. 

Bugünün ürünü, Benefit Porefessional. 

Primer (makyaj bazı) kullanan ve gözenekli bir cilt yapısına sahip olan hemen hemen herkesin duyduğunu ya da duyması gerekitğini düşündüğüm bir ürün kendisi. Ben bu ürünü çok duymama, okumama rağmen, "Clinique instant perfector" ile uzun ve seviyeli ilişkim olmasından dolayı yanaşmamıştım. Clinique bitince bu ürünü almaya karar verdim. 

Ürün nedir?
Porefessional silikon bazlı bir makyaj bazı. Yağsız, hafif bir ürün, ipeksi bir dokusu var. Bir de tabiki tüm Benefit ürünleri gibi muhteşem bir ambalajı var. 
Ne yapıyor/vaadediyor?
Makyaj öncesi kullanıldığında gözenek ve ince kışırıklık görünümünü en aza indirgemeyi, ciltte parlamayı azaltmayı vaadediyor. 

Nasıl kullanılıyor?
Makyaj öncesi temiz ve nemlendirilmiş cilde ufak bir miktar uyguluyorsunuz. En yoğun uygulayacağınız bölgeler, parlamanın ve gözeneklerin en çok olduğu bölgeler. (T bölgesi gibi)
Bir diğer kullanımı ise, gün içerisinde makyaj üzerine ihtiyaç duyduğunuzda ufak hareketlerle ürünü yedirmek şeklinde olabiliyor. Ürünü sürmek yerine ufak hareketlerle yedirmek önemli, aksi takdirde makyaj bozulabiliyor. 

Olumlu/olumsuz?
Eğer silikon bazlı ürünleri seviyorsanız ya da cildinize dokunmuyorsa bu makyaj bazını kullanmanızı öneririm. Kullandığım silikon bazlı makyaj bazlarının arasında en iyilerinden diyebilirim. Henüz yeni aldım, kullanmak için çok fırsatım olmadı, o yüzden tek olumsuzluk olarak fiyatını  söyleyebilirim. Kalıcılığı konusunda henüz bir fikrim oluşmuş değil ama gün içerisinde yenileyebileceğimiz ambalaj üzerinde yazıyorsa, çok kalıcı olduğuna inanasım gelmiyor, zaten ürünün de böyle bir söz vermişliği yok. 

Nereden alınır, fiyatı nedir?
Sephora'dan 99tl'ye alabilirsiniz. 
Fiyat konusuna gelince, biraz pahalı bir ürün olduğu kesin fakat ürün 22ml, bu da demek oluyor ki 69tl'ye 15ml Clinique almakla neredeyse eşdeğer. Teselli ediyorum kendimi:)

Bir daha alır mıyım?
Ürünü bir süre daha kullanmaya devam edeceğim. Kalıcılık ve makyaj altındaki görüntüsü itibariyle ürünü beğendim. Eğer bu şekilde giderse ürünü bir daha alırım. 

Benzer ürünler?
Clinique Pore Minimizer için buraya
Clarins Instant Smooth Perfecting Primer 
Too Faced Primed and Poreless 

Not: 4/5

Siz bu veya benzeri ürünlerden memnun kaldınız mı, ne kullanıyorsunuz?

3 yorum var.:

Adsız dedi ki...

Deniz hanım merhaba,
hakikaten ürün çok hafif ve günü kurtaran bir ürün ancak yinede T bölgesi yağlı biri olarak burnumda ki parlamayı engellemedi bunu için ne tavsiye edersiniz?

Unknown dedi ki...

Merhaba, bu ürünü fondötenden önce kullanıp, fondöten sonrası da pudra kullanmanızı önerebilirim. Revlon Stay Matte, L'Oreal True Match, Mufe HD pudra olabilir. Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Merhaba, Revlon Stay Matte yazdığımı farkettim, Rimmel Stay Matte pudra olacaktı. Duyurulur sevgiler:)