%100 Doğal Kara Afrika ve Saf Çam Katranı Sabunları!


Daha önce More than Soap markasından Ti Tree & Deniz Yosunu sabununu denemiş biri olarak bu sefer de Passion Savon adlı markadan iki ürün deneyeyim dedim. 
Marka hakkında genel bilgi: 

Ürünler Fransa'dan ithal ediliyor, marka zaten orjin olarak Fransız. En önemli özellikleri 100% doğal derken gerçekten bunu kastetmiş olmaları. 
Siteden alıntı:
Piyasadaki tüm ürünleri biraz incelediğiniz, içindekiler kısmına göz attığınızda başta Fragrance/Parfume gibi cilt için toksik özellik taşıyan ve potansiyel alerjik madde olan kimyasal kokular, Sodium Laureth Sulfate gibi kanserojen olduğu resmen açıklanmasa da bu konuda bulgulara sahip olunan, şu an dünya üzerinde en ucuza imal edilebilen ve piyasada hemen tüm şampuan, sıvı ve katı sabunlar, matik deterjanlar, köpüren her türlü temizleyiciler ve hemen tüm diş macunlarında etken deterjan maddesi olarak yer alan çok sert bir kimyasal deterjanı, ayrıca Sorbic acid (E200) ve EDTAgibi cildi kazıyan ve alerjik potansiyel taşıyan ağır kimyasal koruyucuları görebilmeniz mümkün !
Bizim gerek sabun, gerek banyo, gerekse cilt bakım ürünlerimiz bunların hiçbirisini içermez..
Sabunlarımızın en büyük özellikleri, gerçek anlamda %100 naturel olmakla kalmayıp içerdikleri saf ve 1. kalite Aromaterapi yağları'nın (Essential Oils) etkileri ile farklı cilt problemlerinin cilt üzerindeki semptomlarını iyileştirmeye yardımcı özellikte olmaları. (Egzama, dermatit, sedef, akne, sivilce, siyah nokta, mantar enfeksiyonu, aşırı hassas cilt, kepek ve saç dökülmesi, vb.)
Oysa bizim sabunlarımız dünyanın farklı bölgelerinde yetişen ve iyileştirici özellikleri bulunan bitkilerden buhar distilasyon (damıtma) ile elde edilen özlü yağları (Aromaterapi Yağları) içermektedirler..
Sizin de gördüğünüz üzere ürünlerimizi sadece 'natürel' kelimesi ile degil, '%100 natürel' olarak olarak ifade edebiliyoruz..

Türkiye sayfası  dahası için buraya tıklayabilirsiniz.

Neyse gelelim benim aldıklarıma: 
İlki yurtdışında da çok duyduğum, denemek istediğim, hassas ciltlere de uygun Kara Afrika Sabunu. 
siteden:
Kremsi nemlendirici bu sabunumuz iki doğal yağ içerir: Shea ve Kakao. Tropik Yeşil Muz’un da eklenmesiyle bu sabunumuz zengin vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Shea Yağı inanılmaz nemlendirici ve iyileştirici yeteneğe sahiptir. İçindeki A, E ve F vitaminleri şu cilt sorunlarını iyileştirmek için çok önemlidir: Kuru cilt ve döküntü, kızarıklık, kırışıklık, güneş yanığı, kaşıntı, çok yaralanmış ve çatlamış cilt, gerginlik izleri, cilt alerjileri, egzama, dermatit, sedef.. Faydaları sonsuz.
Ayrıca doğal UV güneş korunması içerir. Böylece cildinizin dış etkenlere bağlı olarak yaşlanmasını geciktirir. Sigara dumanı ve atmosferdeki kimsayal kirliliklere karşı cildinizde görünmez dağal bir bariyer gibi hareket eder. Bu kalıba eklediğimiz rafine edilmemiş Kakao yağı kuru, çatlamış, pütür pütür cildi yumuşatır ve korur.
Cilt iritasyonlarını tedavi eder.

Benim fikrim?
Cildi gerçekten çok güzel temizliyor, ve kokusuna bayıldım. 
İkincisi daha problemli ciltlere uygun tedavi sabunu; Saf Çam Katranı
siteden:
Temizleyici, nemlendirici, antiseptik, iyileştirici bu sabunumuz problemli cilt tipleri (örneğin akne, sedef, egzama, dermatit) için mükemmeldir. Saf Çam Katranı uzun yıllardır terapatik faydaları ile bilinir ve bu kalıbımızda en yüksek kalitedeki bitkisel çam katranını kullanıyoruz. Çam katranı çok yaygın olarak evcil hayvan bakım ürünü olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle evcil hayvanlarınız ise harika bir doğal sabundur. Biz bu sabunu (tüm ürünlerimizde olduğu gibi)
soğuk proses metodu ile yapıyoruz. Böylelikle içeriğindeki özlü yağların terapatik faydaları korunuyor. Müşterilerimizden gelen geribildirimlere göre sistit için de çok etkili olduğunu biliyoruz. İçeriğindeki az miktarda sülfür ve iyot sayesinde cilt iritasyonlarına ve kaşıntılarına çok iyi gelir. 
Yüksek oranda içerdiği beta-karoten (A Vitamini) nedeniyle problemli cilt tiplerini iyileştirme ününe sahip doğal Havuç özlü yağı’nı da reçetemize ekledik. Ayrıca B, C, D, E vitamini içerir ve bu sayede cildinizi canlandırır, zarar görmüş, kuru ve yaşlanmış ciltlere rehidrasyon etkisi sunar. Aktif bileşenleri karatol, daucol, limonen ve pinene’dir.

Yağlı cilt için uygun, akne, sedef, dermatit, cilt iritasyonu ve güneş yanığı için de iyi gelen serinletici bir sabun.

Ben her ikisini de küçük miktarlarda kestirdim.
İlgilenenlere duyurulur =) 

2 yorum var.:

Your style is your signature dedi ki...

inanamıyorum!!! türkiyede nerden kara afrika sabunu alabilirim diye o kadar aradımki , en son ebaydan almaya karar vermiştim! süper!! harıka bir post olmuş :)

çam katranlı sabun benım favorilerimdendir kokusunu saymazsak cilt üzerindeki etkilerini çok seviyorum ben :)

Unknown dedi ki...

haha evet aynennn, ben de denemeyi çok istiyordum, görünce firmayı biraz araştırdım sonra hemen aldım. çok da memnun kaldım, kokusu da hoşuma gitti, tavsiye ederim canım =)
çam katranlıyı da zaten işlevi için almıştım, onu da beğendim ama yorum yapmam için erken =)