Madecassol (sivilce) iz ve lekelere iyi geliyor mu?


Internette iz ve lekeleri geçirme üzerine biraz dolaşırsanız Madecassol adlı yara ve yanık kreminin izlere iyi geldiğini onlarca kez okursunuz. İçeriğindeki Gotu Kola ekstresinin iyi geldiği söyleniyor. 
Hal böyle olunca ben de tabi hemen denemeliyim. =)
Bundan birkaç ay önce bu kremi ben de birkaç leke üzerine sürdüm. Sizi uyarmak isterim; eğer hassas ya da tolere edemeyecek bir cildiniz varsa ertesi sabah kıpkımızı bir sürü lekeyle uyanmanız olası. Ben de daha sonra bu kırmızı lekeler, küçük sivilceler halini aldılar. İçinizi karartmak istemiyorum ama cildim hayatımda hiç bu kadar kötü olmamıştı. 
Şimdi yüzümde sivilce leke hiçbir şey yok ama toparlamak da belli bir süremi aldı. 
Yani siz siz olun derim kullanmadan iyice bir düşünün. Ben de böyle olacak diye herkes de olacak diye bir şey yok ama bilmenizde fayda var. Hassassanız önce patch test yapın.
Bu arada kendisi gerçekten yanık ve yaralara çok iyi geliyor. Kaderin bir cilvesi işte =)
daha fazla bilgi için madecassol'u netten aratabilirsiniz.

1 yorum var.:

Alev Meland dedi ki...

Ben bu kremi yıllardır kullanırım. Anneannem hemşireydi, ondan anneme alışkanlık halinde geçmiş sonrada bana olsa gerek :) Sizin bir alerjiniz olsa gerek diye düşünüyorum, çünkü şimdiye kadar tek bir olumsuzluk yaşamadım ben. Belki de bağışıklık kazanmışımdır bilemicem :)Yaralara, pişiklere, yanıklara çok iyi. Ben de bepanthol hiç denemedim. 2si arasında bir kıyaslama yapmak, denemek istiyorum. Bakalım artık...