Maskara sürerek kirpikleri uzatmak/beslemek!

Edit: Nasıl olur ki acaba diye düşünenlere sesleniyorum; Flormar'ın X5 Turbo Maskarasında da badem yağı varmış - geçen sene kullanıp beğenmiştim, ayrıca ben hala bu yöntemi kullanıyorum. sevgiler! =)
Geçenlerde Rimmel'in yeni maskarası Watsons'da 9.90TL'ye düşmüştü, ben de nasıl olsa kullanılıyor bulunsun mantığı ile hemen bir tane aldım. Eve gelip açtığımda ise sonuç pek de parlak değildi. Maskara hafif kurumuş ve topaklanıyordu. 
Aldığım maskara: 

Bu durum üzerine aklıma badem yağıyla maskarayı karıştırma fikri geliverdi: ben hemen denemeliyim. Bu yöntem sayesinde hem kirpiklerim beslenecek/uzayacak, hem de ben aldığım maskarayı değerlendirebileceğim.
İhtiyacımız olanlar aşağıdakiler:
Ben aşağıdaki yağ pompasını(?) kullanarak 2 damla koydum, zamanında bu ölçek Trilogy kapaklarında da vardı, kullandıysanız oradan da tahmin edebilirsiniz.
Badem yağını koyduktan sonra maskarayı birkaç kez baş aşağı ediyor, elimizde biraz evirip çeviriyoruz. 
İlk anlık sonuçlar:
Maskaranın kıvamını beğendim. 
Sürülüş kolay.
topaklanma yapmadı
bir de kolay kuruyor, bulaşmıyor; maskara sürdükten sonra hapşırdığım için test edilmiştir :D

1 hafta sonra sonuçlar:
kirpiklerimde dökülme ya da herhangi bir problem olmadı
bana sorarsanız uzunluk olarak da farketti, direkt olarak mucizevi şekilde uzadı diyemeyeceğim fakat beslediğine kesinlikle katılıyorum. 
Gözlerimde, kirpik diplerinde herhangi bir yanma yaşamadım.

Sonuç olarak, zamanından önce kuruyan maskaranız varsa - kuruması şart değil gerçi, normal maskaraya da katılabilir -, kirpikleriniz fazla dökülüyorsa, beslemek istiyorsanız, beklentilerinizi olabildiğince gerçek tutup bu yöntemi deneyebilirsiniz. Ben 1 hafta kullandım, memnun kaldım. 

yorumlarınızı, sorularınızı bekliyorum
sevgiler! :)


6 yorum var.:

FashionAndMakeupFreak dedi ki...

süper fikir!!!

Unknown dedi ki...

tşkler!! :)

Adsız dedi ki...

peki bunu sürekli yaparsak ters etki yapabilir mi ? aralıklı olarak mı yapmak lazım sence?

Unknown dedi ki...

prettyflowery: Bana sorarsan ben bir zararını görmedim fakat yazmış olduklarım kendi deneyimlerim, tedirgin oluyorsan eski bir maskarana badem yağı ekleyebilir, haftada 2-3 kez diğer maskaranın yerine kullanabilirsin. daha sonra duruma göre daha az ya da çok kullanman mümkün.

Adsız dedi ki...

Bu yöntemi bende kullanıyorum:)Rimmelin bu maskarası bende de var.Yoğun siyahı çok hoşuma gidiyor yalnız ama kirpiklerimi yapıştırıyor.Bende sürdükten sonra tarıyorum:)

Unknown dedi ki...

Shayna: evet ben de siyahının yoğunluğunu seviyorum, yalnız kurumuş gibi yapışan bir yapısı vardı, badem yağını koyunca kirpiklerde daha kolay kayıyor, hala memnunum =)paylaştığın için tşkler. =)