Yağlı Ciltler için Fondöten Önerileri

Mükemmel fondöten benim için; yağlı ciltlere uygun olan, sivilce yapmayan, kapatıcılığı hafif-orta seviyesinde, uzun süre dayanacak, kesinlikle mat bir ürün. İçinizden, "bir de üstüne kuş konduralım mı senin için" diyorsanız, teşekkürler hiç gerek yok.... :)


Yukarıda saydığım özelliklerin tümü veya bir kısmını gerçekleştirmesi sebebiyle popüler olmuş,  yağlı ciltlere en uygun fondötenleri aşağıda görebilirsiniz. Tabiki bu listeye, kendim henüz kullanmadığım ancak hakkında çok duyduğum fondötenleri de ekliyorum. Bir nevi wishlist gibi düşünebilirsiniz. 

1. Revlon Colorstay fondöten: Henüz Türkiye'ye gelmedi ancak geldiğinde herkes üstüne atlayacakmış gibi bir hava seziyorum. Hoş, NYX için de aynısını söylüyordum ama gelince ürünlerin içine düşmedim. Kalıcılığı ve mat bitişi itibariyle Double Wear'e benzetiliyor. Benim denemem için yeter de artar bile. Problemli ciltler de kullanıyorlar. 
2. Nars Sheer Matte: Meşhuur Nars Shher Glow fondötenin yağlı ciltler için uygun olanı. Mat ve doğal bitişi ile sanırım en çok atıfta bulunulan fondötenlerden. Benim de kesinlikle almak istediğim ürünler listemde. 
3. Make Up For Ever Mat Velvet fondöten: Bu fondöten ve HD arasında kararsızım. Kapatıclığı ve kadifemsi mat bitişiyle popüler bir ürün. Problemli ciltler de kullanabiliyor. 
4. Mac Studio Fix Fondöten/Pudra: Yapısının ağır gelmesi itibariyle yanaşmayacağım bir ürün, ancak kalıcılığı ile sükse yapıyor.
5. Estee Lauder Double Wear Fondöten: Mat bitiş, kapatıcılık ve kalıcılığı ile beğendiğim bir fondöten. Günün sonunda iyi temizlemek gerekiyor. Eğer bu fondöten ağır geliyorsa Double Wear light kullanabilirsiniz, ancak ben DW orjinali tercih ederim. 

1 yorum var.:

Elidaa dedi ki...

Mac ve Make up forewerı dönüşümlü kullanıyorum.Matlık ve kapatıcılık olarak Make up daha iyi. Hd almak için gittiğimde onu vermişlerdi çünkü hd fondotenler hem ağırmış hemde yanlış uygulamalarda fotoğraflarda ve kamera çekimlerinde çok kötü çıkıyormuşsun.Matlık ve kapatılık olarak Lancome un yağlı ciltlere uygun fondötenlerinize tavsiye ederim.Faydalı bir yazı olmuş nars da en merak ettiğim ürünlerden.